Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Fatima 1917-2017....

20-01-2017

Het is honderd jaar geleden dat Maria verscheen...

‘Mijn Onbevlekt Hart zal uw toevlucht zijn en de weg die zal leiden naar God’

Dit jaar, 2017, is het honderd jaar geleden dat de Moeder van God en de Koningin van de Rozenkrans, Maria, is verschenen aan drie kinderen in Fatima, Portugal.

Het heiligdom van de Koningin van de Rozenkrans in Fatima is een antwoord op haar nadrukkelijke verzoek aan Lucia de Jesus, Francisco en Jacinta Marto, waarop werd vooruitgelopen op 13 augustus 1917, tijdens de verschijning van 13 oktober 1917. ‘Ik wil jullie vragen om hier een kapel te laten bouwen ter ere van mij. Ik ben de koningin van de Rozenkrans.’ De kapel werd gerealiseerd in 1919 op de plaats van de verschijningen in 1917, Cova da Iria, en sindsdien is het Heiligdom steeds verder uitgebouwd als gevolg van de steeds toenemende stroom van pelgrims.

Het Heiligdom is een plek van pelgrimage geworden waar de herinnering aan de verschijningen van de Koningin van de Rozenkrans aan drie kleine herders, levend wordt gehouden. De pastorale gastvrijheid voor de pelgrims is de kern van de missie van de medewerkers van het Heiligdom waar het gebeuren en de boodschap van Fatima doorgegeven wordt. Het is een middel tot Evangelisatie van Portugal en de gehele wereld.

Onderstaand vindt u een gebed voor de ‘Vrede in de wereld’ en een gebed van toewijding aan Maria ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum.

Gebed voor de Vrede

God, Alheilige Vader,

U hebt ons uw vrede gegeven door Jezus en door Hem wenst U ons te leiden naar Uw hart - op deze plaats waar de Maagd Maria ons uitnodigt om te bidden voor de vrede in de wereld en waar de Engel van de Vrede ons op het hart drukt om alleen  God te aanbidden -, bidden wij dat deze vrede mag komen tussen alle mensen; dat de leiders van alle naties wegen vinden naar de gerechtigheid, dat wij vrede in ons mogen dragen en dat, op voorspraak van de koningin van de Vrede, wij mogen bouwen aan een wereld van meer broeder en zusterschap door Christus, onze Heer. Amen

Gebed van toewijding

Wees gegroet, Moeder van God,

Maagd Maria, Koningin van de Rozenkrans van Fatima, gezegend bent u onder alle vrouwen. U bent het beeld van de Kerk die bekleed is met het Licht van Pasen, u bent de eer van de mensen, u die het kwaad overwonnen heeft. Draagster van de barmhartige Liefde van de Vader, lerares van de aankondigde Blijde boodschap van de Zoon en teken van het brandende vuur van de Heilige Geest, leer ons, in het leven van vreugden en zorgen, de eeuwige waarheden die de Vader bekend maakt aan de kleinen. Toon ons de kracht van uw beschermende mantel. Wees met uw Onbevlekte Hart de toevlucht van de zondaars en de weg die leidt naar God. In eenheid met mijn broeders en zusters, in Geloof, Hoop en Liefde, vertrouw ik mij aan u toe. In eenheid met mijn broeders en zusters wijd ik mij, door u, toe aan God, o Koningin van de Rozenkrans van Fatima. Omgeven door het Licht van uw handen zal ik altijd en eeuwig eer brengen aan God. Amen

Voor een beschrijving van de verschijningen en de boodschappen van Fatima verwijzen wij u naar: www.fatima.pt. Ook voor de feestelijkheden en een eventuele deelname in dit jubileumjaar, kunt op de genoemde website terecht.


Op bedevaart naar Fatima....