Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Bouw mee aan onze kerk…

23-01-2017

In het komende weekend gaat de Actie Kerkbalans 2017 van start

De Heilig Hartparochie is twee jaar onderweg. Onderweg naar een vitale parochie waarin voor alle mensen plaats is en waar voor iedereen de deur openstaat. Steeds meer mensen haken aan en bezoeken de vijftien wekelijkse vieringen, het groeiend aantal bijzondere vieringen en die in kapellen en zelfs boerenschuren. 

Daarnaast bezochten velen van u de informatie- en thema-avonden, zoals onlangs de hartverwarmende avond met bisschop Mgr. Gerard de Korte van Den Bosch. Tijdens die avond bleek hoe nabij een bisschop kan zijn… We denken ook aan de geloofsgroepen, het intensieve ziekenbezoek, de kindercatechese ‘Kom en Zie’ en de tieneractiviteiten. Activiteiten die we ook in het nieuwe jaar voortzetten…!

We hebben naast bovenstaande activiteiten ook oog voor de ‘harde’ kant: de gebouwen en de financiën. Deze moeten beide in orde zijn én blijven. Daar werken we vrijwel dagelijks aan. Schoonmaakploegen doen op vrijwillige basis hun werk en dat geldt ook voor de vele onderhoudsmedewerkers. 
Daarnaast worden door bedrijven en vrijwilligers dit jaar aan veel klussen gewerkt: het carillon van Boxtel wordt gerenoveerd, de ‘voeten’ van de pilaren van Boxtel worden geschilderd, de Mariakapel onder de toren van Esch wordt opgeknapt, de geluidsinstallaties van de kerken van Liempde en Esch worden gerenoveerd en in Lennisheuvel wordt ‘de Uitwijk’ gemoderniseerd en van een invalidentoilet voorzien… 

● Bouw mee aan onze kerk…
Ook u kunt meehelpen bouwen aan onze kerken en dat kan op twee manieren…
In de brief die binnenkort in de brievenbus valt, treft u een knip-  en vouwplaat aan. Met wat handigheid kunt u samen met uw kinderen hiermee uw eigen ‘kerk’ knippen, vouwen en plakken. Dat is goed te doen. Een korte uitleg vindt u op deze website. Klik daartoe op de onderstaande link.
We kunnen onze kerkgemeenschap in de vier kerkdorpen alleen in stand houden als ook de financiën in orde zijn. De Actie Kerkbalans en de opbrengsten uit de wekelijkse collectes van de erediensten vormen de basis van de financiële situatie in de parochie. Met uw bijdrage aan de Actie Kerkbalans bouwt u mee aan onze kerk.

Indien u naar aanleiding van dit artikel of de brief die u straks ontvangt vragen of opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen met het parochiesecretariaat. Ook op onze website staat onder ‘ik heb een vraag’ een uitgebreide uitleg over het hoe en het wat van deze actie..
 
Komend weekend of de dagen daarna ontvangen alle leden van de vier kerkdorpen van de Heilig Hartparochie een brief thuis. In die brief wordt u gevraagd een financiële bijdrage op de bankrekening van uw eigen kerkdorp over te maken. U kunt erop rekenen dat uw bijdrage binnen uw kerkdorp goed wordt besteed. En ook dat alle middelen bestemd worden voor ons gezamenlijke doel: een levendige en bloeiende Heilig Hartparochie.

Wij danken u voor uw, hopelijk

royale bijdrage aan de Actie Kerkbalans!

RK Bestuur Heilig Hartparochie

Meer informatie:


Zo, en nu lekker aan de slag...