Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Thema-avond in de Walnoot

06-03-2017

'Uitdaging of bedreiging?'

Op woensdag 29 maart a.s. is er een thema-avond in Gemeenschapshuis De Walnoot. Het onderwerp is 'Christenen en de Islam.' De avond begint om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom...

De gewelddadige strijd van Islamitische Staat (IS) tegen de christenen in Irak en Syrië maakt dat er momenteel veel aandacht is voor het Midden-Oosten. Christenen worden vooral in een aantal Islamitische landen vervolgd. Maar wat zegt de Islam zélf over omgang met christenen? En hoe moeten we hier mee omgaan? 

Kerk in Nood steunt de dialoog tussen christenen en moslims in diverse landen en kent de uitdagingen... of is er sprake van echte dreiging? Zij kent de persoonlijke verhalen van mensen die moesten vluchten, van de priesters en de bisschoppen die vermoord zijn. Ook is de organisatie bekend met de situatie van christenen in veel landen met een moslimmeerderheid. Een aanrader voor wie wil weten hoe het echt zit…

Woensdag 29 maart vanaf 19.30 uur
in Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1 te Boxtel. 
Deze lezing vindt plaats op uitnodiging van de Heilig Hartparochie.

Kerk in Nood ondersteunt christenen over de hele wereld waar zij worden vervolgd of onderdrukt of waar zij in pastorale nood zijn. Dit doet Kerk in Nood door informatie, gebed en actie.

Kerk in Nood is een internationale katholieke hulporganisatie met kantoren in 24 landen. Kerk in Nood is in 1947 opgericht door de Nederlandse 'spekpater' Werenfried van Straaten en geeft jaarlijks steun aan 6.000 projecten wereldwijd:
  • vorming van seminaristen;
  • drukken en verspreiden van Bijbels en andere religieuze literatuur;
  • steun aan priesters en geestelijken in moeilijke omstandigheden;
  • hulp aan vluchtelingen, drugsverslaafden en andere noodlijdenden;
  • bouw en herbouw van kerken en kapellen;
  • productie en uitzending van radio- en televisieprogramma's...

Reserveer deze avond

u bent van harte welkom!

Meer informatie: