Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

‘Uitdaging of bedreiging?’

20-03-2017

Thema-avond Heilig Hartparochie in de Walnoot

Op woensdag 29 maart a.s. organiseert de Heilig Hartparochie weer een thema-avond in Gemeenschapshuis De Walnoot in Boxtel in Boxtel. De titel van de avond is ‘Uitdaging of bedreiging’. Deze lezing vindt plaats op uitnodiging van de Heilig Hartparochie en is voor iedereen toegankelijk. De zaal in tijdig geopend en de sprekers beginnen om 19.30 uur.

De gewelddadige strijd van Islamitische Staat (IS) tegen de christenen in Irak en Syrië maakt dat er momenteel veel aandacht is voor het Midden-Oosten. Christenen worden vooral in een aantal Islamitische landen vervolgd. Maar wat zegt de Islam zélf over omgang met christenen? En hoe moeten we hier mee omgaan? 

De Stichting Kerk in Nood steunt de dialoog tussen christenen en moslims in diverse landen en kent de uitdagingen, of is er sprake van echte dreiging? Zij kent de persoonlijke verhalen van mensen die moesten vluchten, van de priesters en de bisschoppen die vermoord zijn. Ook is de organisatie bekend met de situatie van christenen in veel landen met een moslimmeerderheid. Een aanrader voor wie wil weten hoe het echt zit…

De avond wordt verzorgd door deskundige en betrokken medewerkers van Kerk in Nood. Zij vertellen aan de hand van indringend beeldmateriaal hun verhalen en belichten meerdere zijdes van de medailles. Houd deze avond vrij en kom naar De Walnoot.