Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Lezing over iconen

11-04-2017

Geert Hüsstege geeft een lezing in Boxtel

Op woensdagavond 19 april om 19.30 uur wordt door de iconenschilder Geert Hüsstege een lezing verzorgd over de iconen en het 'schrijven' hiervan. Tijdens deze lezing, die gehouden zal worden in de kerk van de Protestantse Gemeente Boxtel, kunt u al uw vragen omtrent dit boeiende onderwerp kwijt…

Wilt u deze avond bijwonen, meld u zich dan tijdig aan op een van onderstaande e-mailadressen? De toegangsprijs bedraagt € 5,-- p.p.
Geert Hüsstege (47) is ruim 20 jaar werkzaam als iconograaf en schrijft in Russische stijl. Hij is zijn opleiding begonnen in België, heeft zijn studie in Wenen voortgezet en in Rusland afgerond. Hij maakt zijn eigen tekeningen gebaseerd op de traditionele afbeeldingen. Naast opdrachten voor nieuwe iconen in binnen- en buitenland verzorgt hij cursussen iconen schilderen en geeft lezingen en workshops. Sinds 2009 werkt hij aan het project "Christusmysteries" met een reizende tentoonstelling. Dit project heeft hij opgezet rondom het Christusportret of het Heilig Aanschijn. 

De expositie en de lezing is een gezamenlijk oecumenisch project van de Heilig Hartparochie en de Protestantse Gemeente Boxtel. Lezing woensdag 19 april, 19.30, Protestantse Kerk, Clarissenstraat 18, Boxtel. Bezoek ook de website van Geert Hüsstege en klik hier.

● Informatie:
pastoor Jacques Grubben   predikant Corrie Terlouw
Heilig Hartparochie         Protestantse Gemeente Boxtel
info@heilighartparochie.nl taede.zandstra@ziggo.nl 
0411 - 67 22 15         0411 - 67 40 26


De icoon van het geloof en van Maria...