Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Gaat u mee....?

03-05-2017

AFTRAPAVOND BEDEVAART LOURDES

Van 14 t/m 21 oktober 2017 gaan wij als Heilig Hartparochie met het bisdom van ’s-Hertogenbosch op bedevaart naar Lourdes. Bisschop Gerard de Korte nodigt ons  van harte uit om deel te nemen aan de pelgrimage.

Mgr. De Korte ziet uit naar de bedevaart: “Het belooft een week te worden van ontmoeting en bezinning. Op onze pelgrimage kunnen wij onze onderlinge band versterken en ons geloof verdiepen. En we mogen inspiratie opdoen voor onze inzet in onze eigen geloofsgemeenschappen. Mag ik u van harte uitnodigen met mij mee naar Lourdes te gaan?”

Ruim 25 parochianen lieten zich vanavond informeren over de bedevaart naar Lourdes. Sommige kwamen voor de eerste keer hun oor te luiste leggen maar de meeste van de aanwezigen hebben al een rijke geschiedenis met het Maria-oord pur sang...dicht bij de Pyreneeën gelegen...Met het 'Te Lourdes op de bergen' zal er de sfeer al meteen goed in...
 
Maria
De ontmoeting met Maria en via haar met Christus staan centraal in Lourdes. Daarnaast is er volop gelegenheid elkaar als pelgrims te ontmoeten. Mgr. De Korte: “Met honderden pelgrims mogen we ervaren en vieren dat we gezamenlijk de Kerk van het bisdom van ’s-Hertogenbosch zijn.” De reis vindt in de herfstvakantie plaats zodat ook jongeren en gezinnen kunnen deelnemen. De eerste 100 kinderen en jongeren (0 tot 30 jaar) die zich inschrijven ontvangen een extra korting van € 100,- op de reissom.

Reisopties
TGV: 14 t/m 21 oktober
We reizen met de TGV: deze snelle treinverbinding brengt u in één dag naar Lourdes. Op de website van reisorganisatie VNB heeft deze reis het reisnummer LO1701.

Bus & VNB-Lance: 13 t/m 21 oktober
Heeft u zorg nodig en wilt u graag met de bus naar Lourdes? Dan is de VNB-Lance iets voor u! De VNB-Lance is een bus die plaats biedt aan gezonde pelgrims en pelgrims die zorg nodig hebben, zoals mensen die van een (elektrische) rolstoel gebruik maken of die liggend vervoerd moeten worden. Medische en verpleegkundige begeleiding is aanwezig tijdens de busreis en in Lourdes zodat u zorgeloos op reis kunt gaan. Op de website van reisorganisatie VNB heeft deze reis het reisnummer LO1713.

Inschrijving
De inschrijvingen geschieden centraal via de vaste contactpersonen van de Heilig Hartparochie. Dat zijn voor:
Boxtel & Lennisheuvel: Cees & Will van Bommel;
Esch: Desiree Timmermans;
Liempde: Ben & Maria Smeltink
Wij kiezen als Heilig Hartparochie voor een gezamenlijke reis met de TGV.

De voor onze parochie op maat gemaakte flyers en inschrijfformulieren zullen binnenkort ter beschikking komen en vanaf dan kan er ingeschreven worden en hoort u meer over de wijze van betaling e.d. Gaat u mee?


De Lichtprocessie...