Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Sfeervolle heilige Mis....

25-06-2017

Elkaar ontmoeten

Vanochtend hebben wij samen de Heer en elkaar ontmoet in een sfeervolle heilige Mis tezamen met vele parochianen uit de vier kerkdorpen. Het was een ontmoeting met een hart, zoals dat prachtig in de slotgedachte werd verwoord, van waaruit wij samen gebeden, gevierd en elkaar ontmoet hebben in onze Liempdse kerk van Sint Jans Onthoofding...

Een heilige Mis met vier heren dat was lang geleden dat we dit in Liempde hebben meegemaakt; drie priesters en een diaken... Dat bracht met de stemmige zang van het kerkkoor Cantate Domino, het gezamenlijk verzorgen van de lezingen, de eigen voorbeden en een slotgedachte over de essentie van het ontmoeten, een grote vreugde voor ons allen. Er waren zelfs twee kinderen met opa en oma vroeg opgestaan om erbij te kunnen zijn!

'Bang zijn' is iets dat wij allemaal wel kennen. De een is bang voor onweer, de ander voor spinnen en een derde voor weer iets anders. Maar we mogen in geloof beseffen en weten dat de Heer ons draagt op zijn schouders en dat we onze angsten aan Hem mogen geven. We mogen ze loslaten, we hoeven niet meer bang te zijn, omdat Hij gekomen is om ons te genezen van angst en onmacht. 

Met Jezus Christus kan ons feitelijk niets gebeuren. Immers Hem behoren wij toe, of we nu sterven of leven, wij zijn van Hem door onze verbondenheid in het geloof dat Hij de gezondene is van God de Vader en dat Hij ons met Hem verenigt...

Aan het einde van de heilige Mis werd tot slot, na een paar korte mededelingen, uit volle borst meegezongen met ons koor dat de viering weer prachtig heeft verzorgd. Nadien was er koffie en thee in de Kloosterhof waarvan gretig gebruik werd gemaakt en waar allen de gelegenheid hadden om elkaar te ontmoeten... Er ontstonden zelfs nieuwe contacten voor de toekomst!