Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Bezinning bij iconen

30-11-2017

Bezinningsmoment bij iconen op zaterdag 9 december

Op zaterdag 9 december wordt er in het kader van de tijd van voorbereiding op Kerstmis de Advent een bezinningsmoment gehouden In het Pastoraal Centrum in Boxtel. Aan de hand van tien iconen rondom de geboorte van de Jezus Christus en het feest van Openbaring (Driekoningen of kort daarna), bereiden wij ons geestelijk voor op het hoogfeest van Kerstmis. De iconen zijn geschreven door Geert Hüssstege.

Er worden korte meditatieve inleidingen gegeven bij de tien iconen waarna er gelegenheid is voor persoonlijke overweging en gebed in de stilte. Ook bestaat er de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek en of biecht (het sacrament van Boete en Verzoening) met/bij een van de aanwezige priesters in een spreekkamers op de pastorie. 

Tegen het einde van de bijeenkomst zal er in de Sint-Petrusbasiliek de mogelijkheid van de Aanbidding van het Allerheiligste worden aangeboden alweer met een kort gebed en de zegen de middag zal worden afgesloten.

De middag begint om 14.00 uur in het Pastoraal Centrum dat toegankelijk is vanaf 13.30 uur. Vanaf 15.00 uur is er gelegenheid tot Aanbidding van het Allerheiligste in de Sint-Petrusbasiliek. De middag wordt daar afgesloten om 16.00 uur. Aanmelding vooraf is gezien de bescheiden ruimte gewenst zo niet noodzakelijk!
Wilt u meer informatie over Geert Hüsstege en zijn iconen, kijk dan op www.familiafidei.com

Meer informatie:


Iconenwijding op 8 oktober 2017 in de Sint-Petrusbasiliek