Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Sacramentsaltaar ingezegend

25-03-2018

Het Maria-altaar van Boxtel wordt op 2e Paasdag in Breugel als Sacramentsaltaar ingezegend

Op Tweede Paasdag maandag 2 april wordt het Maria-altaar van de voormalige H. Hartkerk van Boxtel in de Sint-Genovevakerk in Breugel in gebruik genomen. Deze inzegening tot Sacramentsaltaar vindt plaats door bisschop Mgr. G. de Korte in een feestelijke eucharistieviering die om 09.30 uur begint.

Het betreft het altaar toegewijd aan O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand dat volgens de Dienst Kerkelijke Kunst van het Bisdom een belangrijke plek had in de voormalige H. Hartkerk van Boxtel. In de Breugelse kerk krijgt het de functie van Sacramentsaltaar en daar zijn ze er heel blij mee…

Zoals reeds gezegd, zal bisschop Mgr. G. de Korte het altaar komen inzegenen en daarna wordt het in gebruik genomen. De feestelijke Eucharistieviering waarin dit plaatsvindt begint om 09.30 uur. Graag nodigen wij de parochianen van Boxtel die zich betrokken voelen, uit om deze plechtigheid bij te wonen. Na afloop volgt een informeel samenzijn in het parochiehuis ‘Den Bauw’ schuin tegenover de kerk.

Evenals de vorige keer in Asten zal ook nu weer een delegatie vanuit Boxtel bij de inzegening aanwezig zijn. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij het secretariaat, telefoon 67 22 15. Het vervoer dient onderling te worden geregeld en we vertrekken om 09.45 uur vanaf het Pastoraal Centrum. Ria van Beljouw coördineert het bezoek.


Het voormalige Maria-altaar....