Heilig Hartparochie Eenheid in verscheidenheid
A | A | A

nieuws

Concert Brabantse Orgelfederatie

10-04-2018

Concert Brabantse Orgelfederatie op zaterdag 14 april a.s.

Op zaterdag 14 april is er in de Sint-Petrusbasiliek van 13.00 uur tot 17.00 uur een concert van de Brabantse Orgelfederatie: Festival Nieuwe Muziek. 

Altijd spannend een programma met een nieuwe compositie. Sterker nog, zaterdagmiddag 14 april kunt u gratis volop komen genieten van de nieuwe oogst met nieuwe muziek. 

In de Boxtelse Basiliek vindt dan het Festival Nieuwe Muziek plaats. Een tiental Brabantse componisten is aan de slag gegaan en heeft een werk gemaakt voor stem en orgel. Niet alles is bedoeld voor de liturgie, nee er zijn ook romantische teksten op muziek gezet, zoals een Italiaans liefdesgedicht en een tekst van de schotse dichter Robert Burns. 
Maar wat kan een componist doen met een tekst als 'Paradise regained' of 'la douce lumière'? Teksten over het paradijs of het milde licht kunnen inspireren tot nieuwe klanken en ontdekkingen. 

Wellicht gaat de middag van 14 april ons aangename verrassingen bezorgen. Dit Festival Nieuwe Muziek wordt voor de derde keer gehouden door de Brabantse Orgelfederatie. Wij kijken er naar uit om samen met de bezoekers de nieuwe oogst 'uit eigen tuin' te gaan beluisteren. Spannend is het zeker, het zijn melodieën en klanken die we nog niet kennen, maar het ontdekken waard. U komt toch zeker ook luisteren? 

De toegang is gratis.
Koffie en thee zijn verkrijgbaar.
Een programmaboekje is beschikbaar bij de uitvoering. 
Nieuw gecomponeerde werken worden ten gehore gebracht
met als thema “Stem en Orgel”.