Heilig Hartparochie Eenheid in verscheidenheid
A | A | A

nieuws

Blasiuszegen op 3 februari

01-02-2019

Op maandag 3 februari a.s. wordt de Blasiuszegen toegediend

Op maandag 3 februari wordt na afloop van de eucharistieviering de Blasiuszegen toegediend. Dit gebeurt door pastoor Geertjan van Rossem in de Sin-Petrusbasiliek in Boxtel. De viering zelf begint zoals altijd om 09.00 uur. 

Blasius is vooral bekend als de beschermheilige van hen die lijden aan keelaandoeningen. Binnen de katholieke Kerk wordt in veel parochies op 3 februari na de mis de Blasiuszegen gegeven. Dat doen we dus ook in onze parochie is de basiliek.

Bij een Blasiuszegen houdt de priester twee - tijdens Maria Lichtmis gewijde - kaarsen kruiselings voor iemands keel. Hierbij wordt de volgende zegen uitgesproken: Per intercessionem Santi Blasii liberet te Deus a malo gutteris et a quovis alio malo in nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti ('Moge God u op voorspraak van de heilige Blasius bevrijden van keelziekten en andere kwalen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest'). Blasius is ook de beschermheilige van de stad Dubrovnik waar hij bekendstaat als Sveti Vlaho.

U bent van harte voor de eucharistieviering van 09.00 uur uitgenodigd en vooral ook om na die viering de Blasiuszegen te ontvangen.


De heilige Blasius