Heilig Hartparochie Eenheid in verscheidenheid
A | A | A

nieuws

In en om de torens: maart 2019

10-03-2019

Op donderdag 7 maart jl. vond de derde vergadering, de maartvergadering, van het bestuur van de Heilig Hartparochie van dit jaar plaats. Naast een aantal huishoudelijke aangelegenheden werden de volgende zaken besproken en/of besloten. 

● Carnavalsvieringen binnen de parochie
Afgelopen weekend waren er drie carnavalsvieringen in onze parochie, in Boxtel, Esch en Liempde. Deze zijn alle weer prima geslaagd; een traditie om in ere te houden. Zie ook de heel positieve reactie op de deelwebsite Boxtel van Frank van Heesch, de president der Waggelaars.

● Bijbelinloopuurtje
Met ingang van maandag 11 maart (morgen dus) is er voortaan elke week een Bijbelinloopuurtje. Dit is van 19.30-20.30 uur en vindt plaats in het Pastoraal Centrum. Pastoor Geertjan van Rossem bespreekt dan samen met belangstellende de lezingen en het Evangelie van de komende zondag.
U kunt gewoon binnen lopen en u hoeft zich niet aan te melden. De deur staat voortaan elke maandagavond open…

● Vastgoedbeheer
De verkoop van alle overtollige gebouwen verloopt naar wens. Zoals het er nu naar uitziet kunnen deze zomer enkele objecten daadwerkelijk worden verkocht. De renovatie van de Opgang in Esch is in kaart gebracht en verder uitgewerkt. De Commissie Vastgoed heeft een bezoek aan deze locatie gebracht en een keuze gemaakt voor een van de ontwerpen. Dit wordt nu verder uitgewerkt.
Op 8 maart jl. heeft de overdracht van de sleutel van de pastorie plaatsgevonden en op 18 mei a.s. passeert de akte. Na dit laatste is de pastorie van Esch definitief verkocht. 

● Het vergrote Koetshuis
Zoals al eerder vermeld is het andere gedeelte van het Koetshuis door de parochie aangekocht. Dit gedeelte, de bovenverdieping wordt na aanpassingen gebruikt door de Heilig Bloedstichting en onze eigen koren en werkgroepen. Hiertoe zijn een aantal gebouwelijke aanpassingen gedaan. Er is een doorbraak naar het ‘oude’ gedeelte gemaakt en er komt ook een personenlift zodat iedereen voortaan op een goede wijze naar boven kan komen. Medio april kan de nieuwe ruimte in gebruik worden genomen. Tot die tijd is het wat passen en meten waarvoor we begrip vragen.
De benedenverdieping van het aangekochte gedeelte wordt commercieel aan derden verhuurd; het proces om een geschikte huurder te vinden is in gang gezet.

● De installatie van pastoor Gertjan van Rossem
Deze was op zondag 17 februari om 10.30 uur. Het was een fijne, goede georganiseerde, vriendelijke en warme bijeenkomst met veel goede teksten, toespraken, gezangen en orgelspel. Ook met liefst vier gildes namelijk dat van Boxtel, Esch, Liempde én het gilde van onze pastoor uit Den Bosch. Na afloop kon iedereen op een prettige wijze onder het genot van een drankje kennismaken met de nieuwe pastoor Geertjan Van Rossem. 
Graag dankt het bestuur iedereen die op de een of andere wijze heeft bijgedragen en/of meegewerkt aan deze prachtige installatieviering.

De volgende bestuursvergadering is op donderdag 11 april a.s.


Een nieuwe groepsfoto volgt...