Heilig Hartparochie Eenheid in verscheidenheid
A | A | A

nieuws

Bedevaart naar Hakendover

19-04-2019

Gaat u Tweede Paasdag ook naar Hakendover naar de paardenprocessie?

In het Belgische Hakendover (Tienen) wordt ieder jaar op 2e Paasdag om 11.00 uur dé grote Sacramentsprocessie gehouden: beter bekend onder de naam “paardenprocessie” omdat er honderden paarden in meelopen. Deze beroemde processie is één van de grootste processies in de Lage Landen! 

Al voor de 115e keer gaat de broederschap van Tilburg en omstreken naar Hakendover en óók u kunt mee! Dit jaar staat in het teken van 75 jaar vrijheid. Wij staan stil bij het feit dat het 75 jaar geleden is dat onze Brabantse provincie werd bevrijd van de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Daarom hebben wij dit jaar een passend thema gekozen: "Goddelijke Zaligmaker, wij zijn U dankbaar voor 75 jaar vrijheid!” 

Er rijdt op 2e Paasdag een speciale bus naar Hakendover die u op verschillende plekken in de streek ophaalt en ’s-avonds ook weer netjes thuisbrengt. Mis het dus niet!
De reiskosten zijn per persoon 15 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen

Wilt u zich opgeven! 
Neem contact op met de voorzitter van de broederschap van “Tilburg en omstreken”: de Heer Wim van Erp: tel. 013 - 511 14 92. Hij zal u graag te woord staan! De geestelijke begeleider van deze bedevaart is kapelaan Harold van Overbeek uit Ommel. Voor vragen van pastorale aard kunt u met hem contact opnemen: 0493 - 69 14 15 of harold.van.overbeek@hetnet.nl

Meer informatie: