Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Opening Taalhuis in Boxtel

01-08-2019

Iedereen in Nederland moet kunnen lezen, schrijven, rekenen en omgaan met een computer

Dit noemen we geletterdheid. In Boxtel is ongeveer 10% van de inwoners laaggeletterd. Ze hebben bijvoorbeeld moeite met het invullen van formulieren of kunnen de bijsluiter van hun medicijnen niet goed lezen. Dit belemmert mensen in hun dagelijks functioneren. Daarom bundelen we onze krachten en gaan we aan de slag om de geletterdheid van de inwoners van Boxtel te versterken!
 
Opening Taalhuis in Boxtel
Op donderdag 12 september 2019, in de Week van de Alfabetisering, is de feestelijke opening van het Taalhuis in Boxtel. Het Taalhuis is dé plek waar mensen terecht kunnen voor advies en ondersteuning bij hun taal-, reken- of digitale vragen. Deze dag tekenen de kernpartners ook het convenant, waarin staat dat zij zich inzetten om de basisvaardigheden van alle inwoners van Boxtel te versterken.
 
Bent u er ook bij? 
We nodigen u graag uit om bij deze feestelijke opening aanwezig te zijn. Want bij het versterken van de basisvaardigheden van alle inwoners kunnen wij hulp goed gebruiken! U bent welkom op donderdag 12 september 2019 vanaf 15.15 uur in de bibliotheek in Boxtel.
 
Programma
  • 15.15 uur: Ontvangst
  • 15.30 uur: Welkom door wethouder gemeente Boxtel; Interview met ambassadeur laaggeletterdheid; Tekenen convenant 'Taalhuis Boxtel'; Officiële opening Taalhuis Boxtel
  • 16.15 uur: Gelegenheid tot ontmoeten
  • 17.00 uur: Afsluiting
Graag tot ziens op 12 september! 

We stellen uw aanwezigheid bijzonder op prijs. Graag horen we, voor 31 augustus 2019, van u of en met hoeveel deelnemers u aanwezig bent. Aanmelden kan via TaalhuisBoxtel@babeldenbosch.nl. Voor meer informatie kunt u terecht bij Silke Dragstra, coördinator Taalhuis, telefoonnummer (06) 11 34 39 50 of silkedragstra@babeldenbosch.nl. Stuur de uitnodiging gerust door, als deze ook voor anderen interessant is. 
 
Namens Gemeente Boxtel, Babel Bibliotheek Boxtel, ContourdeTwern, Koning Willem I College, Sagènn, Stichting Lezen en Schrijven en WSD.
Met vriendelijke groet, Silke Dragstra, Coördinator Taalnetwerk Boxtel, Sint-Michielsgestel en Vught