Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Een welkom aan kapelaan Marshal

13-09-2019

Kapelaan Marshal Stanislaus heeft vandaag in Boxtel zijn intrek genomen

Vandaag 13 september 2019 heeft onze nieuwe kapelaan Marshal Stanislaus zijn intrek genomen in het appartement van het Pastoraal Centrum van Boxtel. Hij werd rond half vier door de vicevoorzitter Jos Polman verwelkomd in aanwezigheid van veel bestuursleden. Dat deed Marshal goed en de bloemen die hij ontving vond hij prachtig en het was een gezellige bijeenkomst. Hij is de nieuwe kapelaan die het Pastoraal Team van de Heilig Hartparochie komt versterken en de taken van Geoffrey de Jong gaat overnemen. We wensen hem veel succes.
 
Vanaf juni woonde hij al in Schijndel bij father Joey. Daar heeft hij geacclimatiseerd, de Nederlandse taal al een heel stuk geleerd en is veel te weten gekomen over de kerk in Brabant. En natuurlijk veel bijgepraat over Boxtel. Dat leren van de Nederlandse taal gaat onverminderd door en hij volgt daartoe ook cursussen. Na deze leerschool in Schijndel bij een landgenoot is hij dus vandaag officieel naar Boxtel gekomen.

Hij woont nu in het appartement boven en ziet en hoort de geluiden van de Boxtelse gemeenschap. Dat was heel anders in India. Daar kon hij vanuit zijn huis de olifanten voorbij zien lopen en de apen in de bomen zien klimmen. Nou een vervelende ‘aap’ zal hij in onze parochie nog wel eens tegenkomen maar voor een olifant zal hij toch echter naar de dierentuin moeten…

Kapelaan Marshal is 45 jaar en is lid van de Missionary of Faith. Vanuit die organisatie zal hij minimaal 15 jaar in Nederland, lees in Boxtel, gaan werken. Zijn komst is voor hem én voor ons een investering in de toekomst. Het zal voor hem hier in onze parochie wel even wennen zijn. In zijn kerk in India waren in de H. Mis vaak wel 500 mensen aanwezig. Ja, met de kerst halen we dat ook, maar niet meer op een gewone zondag door het jaar.

Vanuit India heeft hij ook drie jaar in Rome gewoond. Daar was hij van 2002- 2004 pastoor van een parochie. Daarna heeft hij zijn werk weer in zijn geboorteland voortgezet. Nu dus voor een heel lange tijd uitgezonden naar Nederland, naar onze Heilig Hartparochie. Een grote stap… We houden u op de hoogte als hij actief gaat deelnemen aan de werkzaamheden in onze parochie want voor Marshal is het een hele overgang…

Het bestuur en alle parochianen wensen heb veel succes in onze parochie. Heel veel woongenot in het prachtige appartement in het Pastoraal Centrum en veel werkplezier in het binnen het Pastoraal team en met alle pastoraal medewerkers… Welkom Marshal, het ga je goed en rust eerst maar eens goed uit van deze vermoeiende dag.


Kapelaan Marshal werd door het bestuur van harte welkom geheten....