Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

De Nachtmis van Boxtel op Dommelland

18-12-2019

De nachtmis in de Sint-Petrusbasiliek wordt op Omroep Dommelland uitgezonden

Op kerstavond, dinsdag 24 december, zijn er in alle kerkdorpen van de Heilig Hartparochie nachtmissen. In overleg met de vrijwilligers van Omroep Dommelland zenden zij de nachtmis in Boxtel in de Sint-Petrusbasiliek live uit. Deze plechtige viering begint om 22.00 uur en is natuurlijk voor iedereen toegankelijk. U bent van harte welkom! Lukt het u niet om aanwezig te zijn dan kunt u thuis de mis op de televisie volgen.  

De vrijwilligers van Omroep Dommelland kwamen enige tijd geleden met het aanbod om op kerstavond een nachtmis uit te zenden. Het bestuur was meteen enthousiast en contacten werden gelegd. Het is eigenlijk logisch dat er gekozen is voor de nachtmis in onze eigen Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. De uitzending zal veel kleurrijke beelden opleveren…

De omroep komt met meerdere camera’s en nogal wat apparatuur zodat alles goed in beeld kan worden gebracht. Aan de voorbereidingen wordt momenteel hard gewerkt want het is een hele klus. ‘Maar dat komt allemaal goed’, volgens Roel Jongenelen, een van de initiatiefnemers. ‘We zenden digitaal uit, dus we zijn in heel Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde en ver daarbuiten goed te ontvangen.’

Nou, dat wordt met alle eigen mensen het beste beentje voorzetten. Het koor Con Fervore zorgt die avond voor de gezangen. Pastoor Geertjan van Rossem gaat voor. Voor een overzicht van alle vieringen, zie de beide overzichten ‘Vieringen met Kerstmis 1 en 2’ eerder in deze nieuwsrubriek.

We danken de medewerkers van Omroep Dommelland bij voorbaat voor alle werk dat er in wordt gestoken en voor een te verwachten mooie uitzending. Allen een fijne viering toegewenst en daarna een fijne kerstavond en gezellige en goede kerstdagen daarna.


Een van de fraaie kerstbomen onder de Sint-Petrustoren