Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Wat is Alpha?

28-12-2019

Wat is Alpha en wat is eigenlijk een Alphacursus?

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens circa 10 interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alphadeelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha.

● Voor wie?
Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

● Waarom?
Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

● Hoe werkt het?
Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen. Er zijn circa tien Alphabijeenkomsten en een Alphadag of Alphaweekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:
- Is er meer?
- Wie is Jezus?
- Bidden: waarom en hoe?
- De Bijbel lezen: waarom en hoe?
- Hoe zit het met de kerk?

● Welkom!
Zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom op Alpha. Wil je meedoen of gewoon een keertje vrijblijvend kennismaken? Welkom op de open avond op donderdag 23 januari 2020. U bent welkom vanaf 18.45 uur, we beginnen om 19.00 uur.