Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Bespreking lezingen en Evangelie

24-01-2021

Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van zondag 24 januari 2021

De bespreking van de lezingen en het Evangelie wordt digitaal voortgezet. Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links...

Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. 
In deze digitale ontmoeting geeft Geertjan een toelichting op de Eerste en Tweede lezing en het Evangelie van aanstaande zondag 24 januari.
Het Bijbelinloopuurtje in de Sint-Petrusbasiliek gaat tot 14 februari 2021 NIET door.

● Deze zondag vieren we de Derde Zondag door het jaar. Het motto luidt: Breng de blijde boodschap. 
Het christelijke geloof is overduidelijk een beweging die er op uittrekt om het Verhaal van God met mensen, het Verhaal van het Rijk van God, het Verhaal van de Blijde Boodschap rond te brengen. Jezus Christus is er mee begonnen, in aansluiting op de profeten, maar o zo nieuw, Jezus kan het niet alleen en daarom roept Hij helpers. Hij wil het ook niet alleen omdat deze helpers, deze gezondenen deze apostelen, staan voor een (beginnende) gemeenschap. God wil een volk verzamelen, het nieuwe volk van God..  

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van deze week en klik op deze link of op de link hieronder en geniet van de presentatie.

● Voor de presentatie over de uitleg van het Evangelie klikt u op deze link.

● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem. Klik op deze link.

Meer informatie: