Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Actie Kerkbalans 2021 van start

18-01-2021

Omzien naar elkaar en geef vandaag voor de kerk van morgen

Al ruim tien maanden is ons land in de ban van het coronavirus. De gevolgen zijn groot. Niet alleen medisch maar ook sociaal en economisch. Vanzelfsprekend hebben wij als parochie ook te maken met de gevolgen van het virus. De H. missen konden een tijdlang niet doorgaan en kunnen nu maar in beperkte kring worden gevierd en veel ontmoetingen en vergaderingen zijn uitgesteld. Kerstmis was stil, anders, we waren grotendeels op onszelf aangewezen en we zaten met kleine groepjes in de kerk. Dat is niet leuk, ongewoon en dat al heel lang. 

Veel parochianen lijden door de pandemie. Natuurlijk vooral als dierbaren ziek worden of aan het virus sterven. ‘Tienduizend stoelen zullen met de kerst niet bezet zijn’, sprak premier Rutte. Iets om nadrukkelijk bij stil te staan, ja om ook naar om te zien. En de pandemie is helaas nog niet voorbij ook al wordt er nu volop gevaccineerd. Maar er is daardoor ook sprake van een toename van eenzaamheid en veel ondernemers en werknemers vrezen voor de toekomst van hun bedrijf of baan. 

Er zijn ook veel lichtpuntjes. Veel mensen steken de handen uit de mouwen, helpen de ander, gaan in gesprek met eenzamen, bieden nabestaanden extra troost en zien om naar de ander, naar buurtbewoners en vrienden. Voor hen doet het ertoe. Dát is samen parochie zijn, dat is omzien naar elkaar, het thema van dit jaar. 

Al deze zaken kosten geld en daarvoor hebben we uw hulp en steun nodig. U kunt vrijwilliger worden en de handen uit de mouwen steken en/of een financiële bijdrage geven. Want zonder geld kunnen we niks, vooral omdat de kerken geen subsidies krijgen. 

Ook waren de opbrengsten van de collectes stukken lager. Begrijpelijk, maar wel vervelend: een extra tekort in de exploitatie. Daarom vragen wij u om ons te steunen met een vast bedrag per maand of jaar of met een eenmalige gift. Ook kleine bedragen zijn van harte welkom. Dankzij uw bijdrage kunnen wij ons werk blijven doen en zorgen en omzien naar elkaar.

Deze bijdrage kunt u overmaken naar het rekeningnummer van uw eigen kerkdorp. Het geld komt aan uw eigen geloofsgemeenschap ten goede, het wordt daar besteed. De gegevens van de bankrekeningen zijn:

Boxtel                   RABO:  NL38 RABO 01.08.86.03.37
Esch                      RABO:  NL57 RABO 01.55.40.07.89
Lennisheuvel       RABO:  NL94 RABO 01.08.80.34.57
Liempde               RABO:  NL14 RABO 01.28.79.23.29 


Geef vandaag voor de kerk van morgen