Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Een HHP-app op de smartphones

15-03-2021

De website van onze parochie helemaal geschikt voor smartphones mét eigen app…

In oktober 2020 maakten we bekend dat de website van de Heilig Hartparochie nu ook helemaal geschikt is gemaakt voor de smartphones. Voor welke dan ook. Hiervoor is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken. Nu is deze op elke telefoon goed weer te geven en kan deze worden benaderd met een speciale ‘App-knop’. Een zogenaamde native app op de telefoon. Deze kun je als ‘app’ op je startscherm ofwel beginscherm zetten. Hartstikke mooi!

De website is bijna zes jaar geleden gebouwd en werd voornamelijk op pc’s en laptops gedownload. Dat ging en gaat ook nu natuurlijk ook nog prima. Voor de verschillende systemen van de smartphones was het een ander verhaal. Bij elk systeem was het anders en ’gedroeg’ de website zich vreemd en niet helemaal goed. Dat is nu verholpen. De hele website is nu gebouwd op de basis van PWA. Dat betekent dat de website nu veel flexibeler is en zich aanpast aan (bijna) elke telefoon. Hij schuift de teksten op, schuift ze in elkaar, maakt foto’s groter en kleiner en is snel te benaderen.

We hebben voor de aanpassing gekozen omdat we opmerkingen kregen over bovenstaande gebreken. Vooral ook omdat het nieuwe systeem nu bestaat en goed functioneert en omdat steeds meer mensen, vooral jeugdigen, de website via hun smartphones bezoeken. De nieuwe website is weer door Arno van Son (Shout4sites) gebouwd en we zijn er heel tevreden over. De aanpassingen kunnen royaal uit de advertentieopbrengsten van één jaar worden bekostigd.

Extra leuk is dat je de website met een zogenaamde App-knop aan je startscherm/beginscherm kunt toevoegen. En ook dat lukt bij elke smartphone. Doe dat…! Je krijgt én hebt er veel plezier van…

● Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Laad via je browser de website www.heilighartparochie.nl in;
  • Klik onderaan op de site op het vierkantje met de pijl omhoog;
  • Schuif het ‘nieuwe’ venster omhoog en klik op ‘Zet op beginscherm’;
  • Klik in nieuwe scherm op ‘Voeg toe’.
Zo en klaar is Kees. Veel succes ermee en geniet ervan en natuurlijk ook van de vernieuwde website. Enne, help je moeder, vader, broer, zus, opa, oma, vriend, buurman, kennis en alle andere mensen die een beetje hulp kunnen gebruiken…


Je krijgt dan dit logo op het bedieningspaneel van de smartfhone met daaronder: HHP