Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Avond van de martelaren

20-03-2021

In gebed bij de veertien staties van de Kruisweg (online)

Nog anderhalve week tot de Avond van de Martelaren. Op vrijdag 26 maart om 20.00 uur staan we dan samen stil bij de martelaren van vandaag: in gebed bij de 14 staties van de Kruisweg, met overwegingen, getuigenissen en muziek.

Ook in 2020 moesten mensen hun geloof in Christus met de dood bekopen. Deze getuigen van het geloof (martyre) en van de liefde tot in de dood mogen ons inspireren in ons geloof. Tijdens de Avond van de Martelaren horen we dit jaar de getuigenissen van drie mensen. 

De Venezolaanse priester José Manuel de Jesús werd vermoord toen hij iemand aansprak die een parochiaan bedreigde. Seminarist Nnadi Michael uit Nigeria werd samen met drie andere seminaristen uit het seminarie van Kaduna ontvoerd. Hij werd vermoord omdat hij bleef getuigen van Christus. En in Pakistan werd Sonia Bibi (24) vermoord omdat ze weigerde te trouwen en zich tot de Islam te bekeren. 
Op de Avond van de Martelaren bidden we voor hen, voor hun nabestaanden en voor hun vervolgers, maar ook voor al die andere mensen die om hun geloof zijn vervolgd. Om troost, kracht, bekering en genade. Bid mee! 

U bent van harte uitgenodigd om mee te bidden! Omdat we vanwege de coronapandemie niet fysiek kunnen samenkomen, doen we dat voor het eerst online. U kunt deze prachtige liturgie dan bijwonen via ons YouTube-kanaal, waarvoor we u tijdig de link sturen. Klik op de onderstaande link. Heeft u zich al aangemeld? Deel dan deze mail of de pagina kerkinnood.nl/martelaren, zodat we volgende week met nog meer mensen online kunnen bidden voor de vervolgde Christenen van vandaag

Meer informatie: