Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

The Passion was weer groots

02-04-2021

The Passion 2021, zeer geslaagd met toepassing van alle coronaregels

De elfde editie van The Passion van Witte Donderdag 2 april 2021 was weer een groot succes. Vernuftig in elkaar gezet met inachtneming van alle coronaregels en dit keer niet met één groot wit kruis, maar twaalf. Deze keer was de eigentijdse presentatie door Humberto Tan en wel van Roermond, een prachtige stad aan de Roer in Midden-Limburg. Kunstig, mooi, inspirerend, vol muziek en meeslepend én met een zeer toepasselijk thema in deze coronatijd: ‘Ik ben er voor jou’. 2,6 Miljoen kijkers genoten ervan

The Passion vertelde zoals elk jaar in een jaarlijks groots en uniek muziekevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Bekende artiesten staken dit eeuwenoude verhaal in een nieuw jasje aan de hand van hedendaagse Nederlandse en vertaalde popnummers. 

De gaststad Roermond was al uitverkoren als locatie voor de vorige editie. Die werd echter afgelast vanwege de toen recentelijk uitgebroken coronapandemie. In 2021 is de uitzending dus alsnog in de bisschopsstad Roermond neergestreken. Omdat de coronapandemie echter nog steeds gaande was én helaas is, werd reeds eind februari besloten om geen publiek bij het spektakel toe te laten. Bovendien werden er extra artiesten aangesteld die in het geval van een coronabesmetting de rol konden overnemen. Deze hoefden niet in actie te komen.

Dit jaar werden voor het eerst niet uitsluitend Nederlandstalige nummers gebruikt. Er kwamen ook verschillende buitenlandse nummers in de uitzending voorbij, die naar het Nederlands zijn vertaald, zoals het mooie en gevoelige nummer ‘Tears in Heaven’ over de dood van zijn zoontje van Eric Clapton. Op 20 maart 1991, precies 20 jaar geleden, viel zijn vierjarig zoontje Conor uit een raam op de 53ste verdieping van een wolkenkrabber, waar hij samen met zijn moeder woonde, in Manhattan, New York.

Een fijne vertolking van The Passion waarin het belangrijkste bleef staan: het lijdensverhaal van Jezus Christus dat op Witte Donderdag in talloze huiskamers te zien en te horen was. Wilt u The Passion 2021 nog eens herbeleven, klik dan op deze link of op de link hieronder. Dan kunt u nog eens van dit spektakel genieten. Ook de eerdere versies kunt u allen vinden in het hoofdstuk ’Filmpjes’.

Meer informatie:


The Passion dit keer vanuit de bisschopsstad Roermond