Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Meer kerkbezoekers welkom

29-04-2021

Beperkte verruiming van bezoekers in grote kerken…

Met ingang van donderdag 29 april zijn er meer bezoekers in onze kerken welkom. We hebben het dan over grote kerken met meer dan 300 reguliere zitplaatsen, bij ons drie van de vier. De bisschoppen hebben hiertoe onlangs besloten. Met ingang van die 29e april mag maximaal 10 procent van het totale aantal zitplaatsen bezet zijn. De huidige fase van de coronapandemie die als ‘zeer ernstig’ geldt laten nog geen verdere versoepelingen toe vinden de bisschoppen.
  
In kerkgebouwen met minder dan 300 zitplaatsen blijft het aantal gelovigen dat bij een viering aanwezig kan zijn, beperkt tot maximaal 30. Het aantal waar we al maanden mee hebben leren omgaan, hoe moeilijk dit ook was. Met ingang van 28 april, een dag eerder dus, was al besloten dat er bij uitvaarten honderd aanwezigen zijn toegestaan, mits er een afstand van anderhalve meter kan worden gehouden. Op die laatste zijn alle kerken van onze parochie al ruim een jaar ingericht. En dat maximale aantal van 100 haalt alleen de basiliek, behalve als er veel gezinnen zijn. 

In onderstaand schema staan de maximale aantallen bezoekers die in elke kerk van onze parochie kunnen worden toegelaten volgens de laatste richtlijnen. In geval dat er gezinnen komen of mensen met vaste partners die samenwonen, dan kunnen deze bij elkaar gaan zitten en kan het aantal iets ruimer zijn. Dit kan dus per viering erg verschillend zijn. Bij uitvaarten kan het aantal dan sterker oplopen.

Basiliek of  kerk

Kerkdorp

Regulier

Uitvaarten

Met gezinnen

Sint-Petrusbasiliek

Boxtel

100

100

Meer dan 100

Sint-Willibrorduskerk

Esch

45

65

Meer dan 45

Sint-Theresiakerk

Lennisheuvel

30

35

Meer dan 35

Sint Jans Onthoofdingkerk

Liempde

45

65

Meer dan 65

 
Deze regeling gaat vandaag is en geldt dus al aanstaande weekend. Deze geldt ook voor de uitvaarten die thans zijn gepland. 

Het bestuur conformeert zich aan de besluitvorming van de bisschoppen. Deze is gebaseerd op de landelijke richtlijnen en voorschriften. Daarbij realiseert het bestuur zich dat de gewenste aantallen bezoekers nog niet altijd zullen overeenkomen met die welke daadwerkelijk mogelijk zijn. Graag daarvoor begrip. We hopen snel met positiever nieuws over de coronapandemie te komen en dat straks de kerken weer boordevol zullen zitten. 


De Sint-Petrusbasiliek van Boxtel: 100 bezoekers