Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Laat je inspireren: Geloven NU 2021

25-07-2021

● Overweging Zeventiende Zondag door het jaar

Zeventiende zondag door het jaar: Delen = Vermenigvuldigen
We gaan vijf zondagen in waarin de Marcus-cyclus onderbroken wordt door Johannes 6: de Broodrede. Vandaag het begin: de wonderbare broodvermenigvuldiging. Een wonderlijk gebeuren. De menigte - het gaat over veel, heel veel mensen - begrijpt niet wat er gebeurt. De mensen doen ontdekkingen. Een klein beetje brood lijkt voldoende voor een hele mensenmassa. Is dit zo? Is het een goocheltruc van Jezus? Neen. Jezus maakt mensen open voor elkaar en dan blijkt er voldoende eten te zijn. Als er maar één is die gaat delen.

● Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van zondag 25 juli 2021
De bespreking van de lezingen en het Evangelie zijn digitaal. 
Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links. Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. 

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van deze week en klik op deze link of op de link (volgt) en geniet van de presentatie. 
● Voor de presentatie over de uitleg van het Evangelie klikt u op deze link. (volgt)
● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem. Klik op deze link.

● Teksten van lezingen en Evangelies van deze week

De teksten van alle lezingen en Evangelies van deze week zijn in de bijlage te vinden. Klik op deze bijlage en lees deze eens rustig door...

Meer informatie: