Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Laat je inspireren: Geloven NU 2021

08-08-2021

● Overweging negentiende zondag door het jaar

Negentiende zondag door het jaar: Brood des levens
Een derde uitwerking van het Broodwonder: mensen beginnen te morren. Op zich is dat een bekend verschijnsel, niet alleen vandaag, het gemor is ook al bekend in het Eerste Verbond. Bij Mozes, bij Elia, bij andere profeten. Het schijnt dat dit de weg is. De bedoeling? Alle kanten van wat er gebeurd is moeten worden onderzocht. In bepaalde wetenschappen praat men over ‘of het falsifieerbaar‘ is. Opmerkelijk vandaag is de vereenzelving van Jezus met het eens gegeven brood. Hij is het Brood. 

● Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van zondag 8 augustus 2021
De bespreking van de lezingen en het Evangelie zijn digitaal. 
Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links. Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. 

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van deze week en klik op deze link of op de link en geniet van de presentatie. 
● Voor de presentatie over de uitleg van het Evangelie klikt u op deze link. (volgt)
● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem. Klik op deze link.

● Teksten van lezingen en Evangelies van deze week

De teksten van alle lezingen en Evangelies van deze week zijn in de bijlage te vinden. Klik op deze bijlage en lees deze eens rustig door...

Meer informatie: