Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

3 Boxtelse zussen in musical Ruth

11-09-2021

‘Ruth – De Familiemusical’ gaat op 19 september in première in ’s-Hertogenbosch. Met maar liefst drie Boxtelse zussen op het podium!

‘Ruth – De Familiemusical’ gaat na één jaar corona-uitstel in première op zondag 19 september 2021 in Maaspoort Sport & Events in ’s-Hertogenbosch. De titelrol wordt gespeeld door Laurien Broeders (23) uit Boxtel, die deze in de tournee afwisselt met Sanne van Pampus (22) uit Zoetermeer. Deze eerder in Oostenrijk succesvol opgevoerde theatervoorstelling wordt nu voor het eerst in het Nederlands op de planken gebracht.

Een actueel, aangrijpend en authentiek verhaal, dat als een sprankelende familiemusical wordt gepresenteerd door KISI Nederland. Laat je raken door een eeuwenoude Bijbelse vertelling, die niets van zijn krachtige boodschap heeft verloren. Een verhaal vol hoop, dat past in deze tijd van onzekerheid en opnieuw beginnen. Het prachtige Bijbelverhaal Ruth, dat ook wel de ‘parel van het Oude Testament’ wordt genoemd, zal vervolgens op zaterdag 25 september in Aalsmeerderbrug en op zaterdag 2 oktober in Veenendaal worden opgevoerd; opvoeringen elders staan voor begin 2022 in de planning.

Ruth is een jonge vrouw die, wanneer alles in haar leven verloren lijkt, voor een lastige keuze komt te staan. Ze besluit om met haar schoonmoeder Naomi mee te gaan naar het voor haar onbekende Bethlehem, want ze voelt een diep verlangen om de God en het volk van Naomi te leren kennen. Daar, in een onbekend land, moet ze voor zichzelf en haar schoonmoeder een nieuw leven op zien te bouwen, wat lastig blijkt te zijn. Maar wanneer Ruth de sympathieke landeigenaar Boaz ontmoet, gloort er nieuwe hoop.

Een jonge cast en crew van 100 personen, waarvan ook Clara (19) en Elke (14) Broeders uit Boxtel deel uitmaken, brengen ‘Ruth – De Familiemusical’ tot leven. De musical, vol humor en pakkende scènes, is geschikt voor alle leeftijden vanaf 6 jaar.

In verband met de op dit moment geldende coronamaatregelen kan toegang tot de zaal uitsluitend worden verleend aan de hand van een geldig coronatoegangsbewijs (QR-code: hersteld, getest of gevaccineerd. (https://www.testenvoortoegang.org)

Wij wensen de cast, en in het bijzonder Laurien, Clara en Elke, heel veel succes toe!

Meer informatie:


Jan de Leeuw als Boaz en de Boxtelse Laurien Broeders als Ruth