Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Laat je inspireren: Geloven NU 2021

26-09-2021

● Overweging zesentwintigste zondag door het jaar

Zesentwintigste zondag door het jaar: Om het goede.
Het zoeken naar ‘het goede’ heeft zich genesteld in de katholieke leer. Plechtig heet dit ‘het bonum commune’. Hiermee kunnen we de dialoog aan met zoveel andere mensen die ook ‘het goede’ zoeken maar geen christen zijn. Het gaat er dus om mensen die het goede doen te waarderen en als bondgenoot te zien, ook al behoren ze niet tot onze geloofsgemeenschap. Jezus gaat ons hierin voor in het evangelie.

● Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van zondag 26 september 2021

De bespreking van de lezingen en het Evangelie zijn digitaal. 
Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links. Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. 

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van deze week en klik op deze link of op de link en geniet van de presentatie. 
● Voor de presentatie over de uitleg van het Evangelie klikt u op deze link.
● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem. Klik op deze link.

● Teksten van lezingen en het Evangelie van deze week

De teksten van beide lezingen en het Evangelie van deze week zijn in de bijlage te vinden. Klik op deze bijlage en lees deze eens rustig door...

Meer informatie: