Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Laat je inspireren: Geloven NU 2021

03-10-2021

● Overweging zevenentwintigste zondag door het jaar

Zevenentwintigste zondag door het jaar: Wat God verbonden heeft
In een samenleving waar zoveel relaties onder druk staan én het ‘samen’ soms niet meer aankunnen, blijft de Blijde Boodschap klinken dat een mens geroepen is om in verbondenheid te leven. Man-vrouw, mens-mens, in kleiner verband (gezin, familie), in groter verband (religieuze gemeenschap, geloofsgemeenschap) ‘Wat God verbonden heeft mag een mens niet scheiden’. Het is een geheimnisvol woord. Het blijft een opdracht om steeds weer naar het ‘samen’ op weg te blijven. Steeds opnieuw te ontdekken, niet helemaal bereikt. Maar de Blijde Boodschap geeft niet alleen richting, zij geeft ook kracht. 

● Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van zondag 3 oktober 2021

De bespreking van de lezingen en het Evangelie zijn digitaal. 
Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links. Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. 

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van deze week en klik op deze link of op de link en geniet van de presentatie. 
● Voor de presentatie over de uitleg van het Evangelie klikt u op deze link.
● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem. Klik op deze link.

● Teksten van lezingen en het Evangelie van deze week

De teksten van beide lezingen en het Evangelie van deze week zijn in de bijlage te vinden. Klik op deze bijlage en lees deze eens rustig door...

Meer informatie: