Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Een Advent vol beloften!

08-12-2021

Doet u ook mee met deze bijzondere voorbereiding op Kerstmis: De Boom Van Jesse. Voor alle leeftijden!

De Adventskrans, een Adventskalender... Wie kent ze niet. Het laat ons zien waar we naartoe onderweg zijn. Of beter gezegd: naar Wie we op weg gaan. We bereiden ons voor op Kerstmis, op de Komst van de Heer. Wie die Heer is, waar Zijn wortels liggen en waar Hij ons mee naartoe neemt...? Dat kunt u allemaal ontdekken in het boeiende en uitnodigende Adventsproject "De Boom van Jesse". 

Al heel nieuwsgierig geworden en kunt u niet wachten?
Klik dan vast HIER op De Boom van Jesse om het document meteen te downloaden en aan de slag te gaan.

Weinig tijd volstaat ook
Nu is stilstaan, het stil maken in jezelf en je naar binnen keren niet altijd even makkelijk om te doen. Vooral niet in een drukke en haastige tijd als deze. Waar we soms slaaf lijken te zijn van onze eigen agenda's in plaats van dat de agenda ons ten dienste is... Maar geen nood! Ook een aantal minuten per dag volstaat al. Al werkt het verrijkender om wat meer tijd en rust ervoor te nemen. In stilte bezinnend kan, maar ook gezellig delend met elkaar! 

Een wereld gaat voor je open
In 28 dagen reis je door het Oude Testament én door het Nieuwe Testament, door de Bijbel. Met per dag slechts 3 á 4 zinnen lezen kom je veel te weten over Gods Plan. Zo kom je (nog meer) voorbereid aan bij de Stal, bij Jezus, om Hem te bezoeken en te ontvangen. 
De Bijbelteksten hebben wij al voor u uitgewerkt en bij elkaar gezet in het document. Kleine korte tekstjes, maar van grote inhoud! De telling begint bij 1 december en loopt tot na de Kerst: 28 december. De dagen die al voorbij zijn kunt u nog inhalen.

Voor degenen die behoefte hebben aan meer kennis en voeding staan er per dag nog extra Bijbelverzen vermeld. Deze hebben we niet uitgewerkt. Maar zeker de moeite waard om ze zelf op te zoeken in de Bijbel. Ook zit er een creatieve verwerkingsvorm bij om uw eigen boom, plakwerk of tijdslijn van De Boom van Jesse te maken.

Voor iedereen, jong en oud!
We hebben de tekst speciaal hertaald zodat iedereen, kind en volwassene, er mee aan de slag kan. Hartstikke leuk bijvoorbeeld ook om samen met dit Adventsproject aan de slag te gaan!! Om in gesprek te komen met de (klein)kinderen, met volwassenen onder elkaar van gedachten te wisselen of gewoon zelf een momentje van bezinning te hebben. 

Wil God mij iets vertellen?
God heeft ons beloftes gemaakt die Hij meer dan waar wil maken. Sterker nog: Hij heeft ze waargemaakt. En Hij doet dat nu nog steeds! Maar daar heeft Hij wel ons voor nodig! Nieuwsgierig geworden hoe? Download "De Boom van Jesse". Stap in de wereld van de Bijbel en ga op ontdekking naar wat God ons/jou, ook in deze tijd nog, te zeggen, te vragen en te bieden heeft. 

Delen geeft extra vreugde
Gaat u ook creatief aan de slag en vindt u het leuk om uw creatie te delen met anderen? Maak een foto van uw "boom of tijdlijn" en mail deze naar info@heilighartparochie.nl en dan plaatsen we de ontvangen "Bomen van Jesse" hier op de site. Zo is God niet alleen voor ons tot inspiratie, maar werkt Hij door ons heen om ook anderen tot inspiratie te zijn. 

klik hier om het originele document te downloaden waaruit we vertaald hebben. (Voor de geoefende Bijbellezer.)

Doet u mee?! 
De Boom van Jesse, het "Twijgje ontsproten uit enen stam", staat voor quality time, ontmoeting, verbinding, groei. Met God, met jezelf, en, als je er voor kiest, ook met elkaar. Het hoeft enkel nog maar geprint te worden om ermee aan de slag te kunnen. Leest u alleen de teksten en knutselt u niet? Dan is printen niet perse nodig. U kunt het ook digitaal lezen.
Veel plezier en vreugde gewenst! Wie weet zien of horen we iets van uw Adventsweg terug.

De Boom van Jesse:
geïnspireerd op weg naar Kerstmis!


Voorbeelden van geknutselde bomen van Jesse