Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Ga je mee naar Lourdes?

14-12-2021

Gaat je mee op bedevaart (pelgrimstocht) naar Lourdes!

Altijd al willen weten waar de hemel op aarde te vinden is? In Lourdes. Elke dag gaan vele mensen naar de grot waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous verscheen. Mensen gaan naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om stil te zijn bij de grot van de verschijningen, om het geloof samen met anderen te beleven, om bezinning.

Tijdens onze reizen naar Lourdes wordt je een volledig verzorgd programma aangeboden. Je kunt – geheel vrijblijvend – deelnemen aan vieringen, processies, verdiepingsmomenten, wandelingen door Lourdes en excursie naar de Pyreneeën. 
De Lourdesgroep Bisdom ’s Hertogenbosch verzorgt al 25 jaar bedevaarten naar Lourdes in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim. 
De groep bestaat uit vrijwilligers en verzorgsters die voor u vele hand en spandiensten verrichten tijdens de reis en in Lourdes. De bedevaartreis is daardoor geschikt voor jong en oud, ziek en gezond. 
Deelnemers die veel zorg nodig hebben kunnen in het Zorghotel accueil Notre Dame verzorgd worden door onze eigen Nederlandse vrijwilligers van het Huis voor de Pelgrim.

De reizen die begeleid worden door de medewerkers van de Lourdes-groep zijn:

● Busreis 6 t/m 14 mei 2022 
Een prachtige reis door het mooie Frankrijk. Op de heenweg bezoeken we de eerste dag de kathedraal de Notre Dame in Reims. Op de tweede dag gaan we naar het klooster in Nevers, waar Bernadette opgebaard ligt in haar schrijn. En op de terugweg gaan we naar het mooie plaatsje Rocamadour.

Als  je liever vliegt is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de 

● Vliegreis van 8 t/m 13 mei 2022 
De pelgrims die met het vliegtuig gaan sluiten zich dan in Lourdes bij de buspelgrims aan. Je gaat dan op eigen gelegenheid naar Den Bosch of Eindhoven. Daar staat de transferbus die je (tegen betaling) naar het vliegveld van Maastricht brengt.

● Vliegreis van 7 t/m 12 september 2022
Vertrek vanaf vliegveld Maastricht. Bij voldoende deelname gaan we met een eigen bus van de Lourdesgroep vanuit Brabant naar het vliegveld. 

● Informatiebijeenkomst
Als je, jouw familie, kennissen en vrienden belangstelling hebben voor een reis naar Lourdes, dan ben je allen van harte welkom op de informatiebijeenkomst. Op deze bijeenkomst kom je alles te weten over de twee bedevaartreizen. Er wordt een presentatie en informatie gegeven over de reis, de bedevaart zelf, het leven van Bernadette en het heiligdom van Lourdes.

U BENT WELKOM OP 
Zondag          23 januari 2022
Locatie:          Wijkgebouw de Waterhoef
Adres:            Terburghtweg 100  5061 LJ in Oisterwijk. 
Aanvang:       14.00  uur.

Voor verdere inlichtingen kunt U terecht bij: Joke Hoekman, tel. 06 - 42 34 77 29, Wilma Caiffa, tel.: 06 - 12 15 75 07 (na 18.00 uur) en Peter van den Brand, tel. : 06 - 44 34 00 35.