Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Laat je inspireren: Geloven NU 2022

02-01-2022

● Overweging met Nieuwjaarsdag 1 januari 2022

Nieuwjaarsdag Maria Moeder van God. Het motto luidt: Maria’s hart
Nieuwjaar: Het oude is voorbij, het nieuwe is aangebroken. Wat zal dit jaar ons brengen na een jaar dat zo bepaald is geweest door het coronavirus? Wat heeft dit nieuwe jaar in ‘petto’? De Pasgeborene is in ons midden. Wat zal er worden van dit kind? ‘Maria bewaarde al deze woorden in haar hart.’ Zij was er stil mee. Staan wij met haar gericht op wat er voor ons ligt, met een Blijde Boodschap van nieuwe geboorte in ons hart en gesterkt door de zegen van de goede God? 

Openbaring des Heren: Het motto luidt: Licht schijnt.
Het ontvouwen van het mysterie van Kerstmis gaat verder. Vandaag vieren we de Openbaring des Heer voor alle volkeren, dus ook over alle grenzen heen. Drie Wijzen uit het Oosten helpen ons daarbij. Zij leren ons door het oppervlakkige heen te kijken en te ontdekken dat dit kind dat in Bethlehem geboren is, van universele betekenis zal blijken te zijn. Mogen we dit koppelen aan het liturgisch vieren waarin ieder keer weer het geheim van God voor ons wordt opengevouwen in een palet van betekenissen?

● Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van 1 en 2 januari 2022

De bespreking van de lezingen en het Evangelie zijn digitaal. 
Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links. Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. 

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van Nieuwjaarsdag en de daarop volgende zondag klik op deze link en geniet van de presentatie. 
● Voor de presentatie over de beide Evangelies klikt u op deze link. 
● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem. Klik op deze link.

● Teksten van lezingen en het Evangelie van deze week

De teksten van beide lezingen en en de Evangelies van deze week zijn in de bijlage te vinden. Klik op deze bijlage en lees deze eens rustig door...

Meer informatie: