Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Een uitnodiging bij de stal

06-01-2022

Op bezoek bij Koning Jezus

Vandaag, donderdag 6 januari, vieren we de ‘Openbaring van de Heer’. Ook wel ‘Epifanie’ genoemd. De christelijke feestdag die iedereen kent onder de naam ‘Driekoningen’. Drie wijze mannen uit het Oosten volgden de opgaande ster om zo bij de pasgeboren Koning aan te komen. Om Hem hulde en eer te brengen. 

We spreken vaak over drie koningen. Vermoedelijk waren het astronomen, sterrenkundigen. Drie heel wijze mannen die de sterren bestudeerden. Zij genoten met hun kennis en kundigheid veel aanzien.
Hoe dan ook, koningen of wijzen, zij hadden de boodschap begrepen: een Koning was geboren. Een die groter was dan alle anderen, dan alle mensen. Een die bijzonder was en van grote betekenis. Groot, door klein te zijn. Zijn Naam? Jezus. 
En vandaag op 6 januari - en afgelopen weekend al in de Vieringen - vieren we dat de drie wijze mannen aankwamen bij de kribbe. Ze brachten Jezus hulde en eer. En zij werden met liefde ontvangen.

Onderstaand een foto van het altaar in de Sint-Janskathedraal te Den Bosch. De microfoon van bisschop monseigneur De Korte staat nog bij de knielstoel bij de kribbe. Een mooi tafereel. Op de foto lijkt het net of de microfoon naar het Christuskind is gericht. De microfoon nodigt uit tot spreken. Wat zou Jezus ons nu, op dit moment, willen zeggen? 

Ieder van ons nodigt Hij uit om net als de drie wijzen bij Hem te komen. Niet met onze handen vol met grote cadeaus, met wierook, mirre of goud. Maar gewoon, met lege handen. Enkel onszelf. Nemen wij zijn uitnodiging aan? 
Gaat u op bezoek bij Koning Jezus?


Het altaar in de Sint-Janskathedraal te Den Bosch op 6 januari 2022