Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Verrassende filmavond!

14-03-2022

Serie avonden rondom Catholicism van start

Vanavond, maandag 14 maart, was de eerste bijeenkomst rondom de fascinerende dvd-serie Catholicism: Een unieke reis door de wereld van het katholieke Geloof. 

Gefilmd op maar liefst 50 locaties in 15 landen is dit een dvd-serie van ongekende grootte en klasse. Alle facetten van het katholieke Geloof komen aan bod. Niets blijft onbelicht. De Amerikaanse priester Robert Emmett Barron, inmiddels tot bisschop geworden, neemt ons in 20 afleveringen mee door de rijke geschiedenis en betekenis van het Geloof. Jezus, God, Maria, Petrus, Paulus, ontstaan van de Kerk, Eucharistie, heiligen, gebed, Eeuwig Leven, ... en nog veel meer. Allemaal thema's die voorbij komen. Met filmbeelden en kunstwerken van de plaatsen waar Jezus en de mensen daadwerkelijk gelopen en geleefd hebben!

De avond begon met een pakkende inleiding van pastoor Geertjan van Rossem. Gevolgd door een 30-minuten-durende aflevering van de dvd-serie Catholicism. In het Engels met Nederlandse ondertiteling. Het thema van deze eerste aflevering was "Jezus, fascinerend en vreemd". Daarna was er tijd voor een korte pauze met extra rondje koffie en thee. Om vervolgens in gesprek te gaan over wat we gezien en gehoord hadden. 

De "internetpriester" Robert E. Barron weet veel en geeft prachtige uitleg in de film. Hij prikkelt ons eigen denkvermogen. In de vragen en opmerkingen die de beelden en uitleg bij ons opriepen nam pastoor Geertjan ons vervolgens behendig mee om gezamelijk tot gesprek en antwoorden te komen. Waar steeds aangevuld en extra uitgediept door de pastoor zelf. Met kennis, humor en enthousiasme, zoals we de pastoor inmiddels kennen, wist hij de avond in te kleden en de aanwezigen tot nadenken en verdieping te zetten. 

Iedere avond zal dezelfde opzet kennen. Avonden die u zeker niet mag missen! Voor zowel katholieken als niet-katholieken inspirerend, uitdagend en boeiend. Want of u nu met gelovige, artistieke, wetenschappelijke of historische ogen kijkt, of een combinatie ervan: er valt veel te zien, veel te horen en veel te beleven! Een ongekende wereld van rijkdom en pracht gaat voor u open.

De opkomst op deze eerste avond was laag. Maar de gezelligheid en inhoud waren er niet minder om. Dus bent u toe aan een inspirerende, leuke, boeiende avond uit? Kom dan vooral naar de volgende avond(en) van Catholicism! Want... 

Het wordt vervolgd op maandag 21 maart met deel 2: "De vier taken van de Messias." Om 19.15 staan koffie en thee voor u klaar. De avond zelf is van 19.30 tot ca 20.30 uur met een gezellig Brabants kwartiertje er achteraan.
Welkom, en wellicht tot maandag 21 maart in het Pastoraal Centrum, Duinendaal 2, te Boxtel!


Pastoor Geertjan krijgt eenieder betrokken met DVD-serie Catholicism