Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Toewijding aan Maria

22-03-2022

Rusland en Oekraïne worden toegewijd aan Maria

Op vrijdag 25 maart sluiten de Nederlandse bisschoppen aan bij de grote gebedsestafette van bisschoppen die door heel Europa gaat. De estafette startte op Aswoensdag 2 maart in Albanië en wordt op 14 april in Hongarije afgesloten. Het is een initiatief van de vergadering van Europese bisschoppenconferenties. Bovendien zal Paus Franciscus Rusland en Oekraïne toewijden aan het Onbevlekt Hart van Maria. 
In de Ochtendmis van 9.00 uur in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel zal hier ook in het bijzonder bij worden stilgestaan.

De voorzitters van de bisschoppenconferenties in Europa zullen op opeenvolgende dagen de eucharistie vieren voor de vrede en voor al degenen die zijn overleden door oorlog.  De bisschoppen sluiten zich aan bij de herhaalde en dringende oproep van Paus Franciscus om een eind te maken aan die oorlog en te werken aan vrede.

Het gezamenlijke initiatief van de Europese bisschoppen wil een teken van eenheid en hoop zijn voor het hele continent. De Nederlandse bisschoppenconferentie kreeg vrijdag 25 maart toebedeeld:

“Wij hopen en geloven dat deze toewijding ons vrede zal brengen en dat de oorlog snel zal eindigen.”

Voorbereidend noveengebed voor de toewijding van Rusland en de Oekraïne aan het Onbevlekt Hart van Maria: 

Onbevlekt Hart van Maria, o Heilige Moeder van God en onze meest tedere Moeder. Zie neer op de nood waarin de Kerk en de gehele mensheid verkeren door de verbreiding van goddeloosheid, materialisme en de vervolging van het katholieke geloof, de dwalingen waarvoor U in Fatima hebt gewaarschuwd. 

Gij zijt de Middelares van alle genaden. Verkrijg voor ons de genade dat alle bisschoppen van de wereld, in vereniging met de Paus, Rusland en de Oekraïne aan uw Onbevlekt Hart toewijden op 25 maart 2022. Door deze toewijding bidden wij - zoals u ons in Fatima hebt gezegd - dat Rusland zich op een door God vastgesteld tijdstip zal bekeren en de mensheid een tijdperk van vrede zal worden gegund. Wij hopen dat door deze toewijding de triomf van Uw Onbevlekt Hart spoedig zal naderen en de Kerk oprecht zal worden vernieuwd in de luister van de zuiverheid van het katholieke geloof, de heiligheid van de liturgie en de heiligheid van het christelijk leven. 

O Koningin van de Heilige Rozenkrans en onze meest tedere Moeder, keer uw barmhartige blik naar de Paus, de bisschoppen en ieder van ons, en verhoor genadig ons vurig en vertrouwvol gebed. Amen.

Van harte welkom in de heilige Mis in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel op vrijdag 25 maart om 09.00 uur.