Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Het Paasverhaal in Gemonde

03-04-2022

Een unieke uitvoering van het Paasverhaal in de kerk van Gemonde

Op Witte Donderdag en Goede Vrijdag en Paaszaterdag zal in de Sint-Lambertuskerk in Gemonde “Het Paasverhaal” worden opgevoerd. Deze voorstelling is gebaseerd op de Engelstalige musical: “Jesus Christ Superstar” en is een initiatief van Judith Roelofs (zangeres voor bijzondere momenten). Het is een unieke kans om de kerk en de paastijd op een bijzondere manier te beleven. Vooraf wel even reserveren via info@mansinging.nl.

● Waarom dit geweldig initiatief om te komen tot uitvoering van deze Musical “Jesus Christ Superstar”
Soms is een gevoel zó sterk dat je er wel aan móet toegeven. Dit overkwam Judith Roelofs, die in januari van dit jaar besloot om zelf een voorstelling te organiseren over de laatste week uit het leven van Jezus. Oorspronkelijk zou ze elders de rol van Maria Magdalena vertolken in een musical maar door omstandigheden ging dit niet door. Ze begon daarom rond te bellen in haar netwerk en dat leverde binnen een paar weken een prachtige cast op. 

Twaalf enthousiaste en getalenteerde mensen die samen met haar het avontuur wilden aangaan. De groep maakte half februari voor het eerst kennis met elkaar en speciaal op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszaterdag staan ze in de kerk in Gemonde om u mee te nemen in één van de grootste verhalen uit de geschiedenis.

En wat voor een verhaal. Velen kennen de Bijbel waarin onder andere wordt verteld over de blijde intocht van Jezus in Jeruzalem, het Laatste Avondmaal en Zijn kruisiging. De rockopera 'Jesus Christ Superstar' van Tim Rice & Andrew Lloyd Webber is een toegankelijke bewerking hiervan en vormt de basis voor Het Paasverhaal. Het toont alle emoties van het menszijn: bewondering voor Jezus, angst bij de hogepriesters, Simon in aanbidding, liefde bij Maria, verraad door Judas, ontkenning door Petrus, spot vanuit Herodes, groepsdruk bij Pilatus en een volk dat gemengde gevoelens ervaart. Verwarring maakt plaats voor feiten en de realiteit wint van de hoop. 

Deze voorstelling is in korte tijd en met veel passie van vrijwilligers tot stand gebracht, maar brengt toch kosten met zich mee. Daarom wordt een bijdrage gevraagd van € 20,-- per gereserveerde plaats. Het Paasverhaal wordt volledig gespeeld en live gezongen in het Engels. Grijpt u deze unieke kans om de paastijd op een bijzondere manier te beleven? Zoals gezegd reserveren kan via info@manasinging.nl. 

U bent van harte welkom!