Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Beatles-avond groot succes!

02-05-2022

In de rij voor Beatles-avond

Pastoor Geertjan van Rossem zette op zondagavond 1 mei de deuren van de pastorie wagenwijd open voor een avond over "the Fab Four". Natuurlijk beter bekend onder hun echte naam... The Beatles! Het was een succes waar nog veel over nagepraat zal worden. 

Deze mega succesvolle band The Beatles ligt pastoor Geertjan nauw aan het hart. En dat was duidelijk te merken ook. Vol enthousiasme, bezieling en met kennis waar menigeen zich van kan afvragen "Hoe weet hij dit toch allemaal?!" vertelde hij over zijn grote liefde, naast de Heer: The Beatles. 

Als een echte gastheer en presentator heette hij de mensen welkom en praatte hij de avond aan elkaar. Drie muziekblokken gekoppeld aan bekende mijlpalen. Voorafgegaan door pakkende uiteengezette inleidingen met Beatlesgeschiedenis door de pastoor zelf:
  • 1964 het begin, te gast bij de Ed Sullivan Show
  • 1965 wederom bij de Ed Sullivan Show, met hordes gillende en flauwvallende meisjes en vrouwen
  • 1969 het laatste concert van The Beatles op het dak van het Apple gebouw, waarna de band definitief uiteen ging, tot verdriet van velen 
Het was een avond boordevol plezier, muziek, achtergrondkennis, iets te knabbelen en drankjes. En wat niet ontbreken kon: meezingen en lachen. De stemming zat er goed in! 

Al vanaf zijn kinderjaren was de pastoor onder de indruk van the Fab Four - Paul, Ringo, George en John - en raakte groot fan van hun muziek. 
"Dat is toch ook wel een beetje te zien, want mijn look is in die tijd blijven hangen," heeft de pastoor ooit gekscherend gezegd. Nou, meneer pastoor, vergeet dan uw stem niet. Want The Beatles hadden een goei aan u gehad! 

Het moge duidelijk zijn: De Beatles-avond was een groot succes!! Het smaakt naar meer. En meer gaat er komen. Welke muziek en wanneer het zal zijn... Daar gaat de pastoor zich nog over buigen. Maar plannen borrelen er in hem. 

Dat er meer komt en dat u het zeker niet mag missen, dat moge duidelijk zijn gezien de dol enthousiaste reacties van de aanwezigen van deze avond. Zowel jong als oud en alles wat er tussen zit! Houd de website in de gaten, want menigeen heeft beloofd een reactie te zullen geven. En deze zullen (hier en daar gebundeld) alle op de site geplaatst worden.
Ons geloof leeft, God leeft. En The Beatles? Die leven voort in menig hart! Want zeg nu zelf: wie kent er nu geen lied van The Beatles?! 

Imagine... Een tweede avond. I've got a feeling... dat die er komen gaat. Let It Be!


Pastoor Geertjan met zijn originele Beatles-cap van vroeger