Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Huis Laetitia ook in Togo

19-10-2022

Huis Laetitia in Togo, één van de veertig landen waar de Stichting Johannes XXIII actief is 

Sinds 2008 wonen Pierpaolo en Andrea Flesia met hun kinderen in Liempde in een boerderij (Casa Laetitia) met mensen die voor langere of kortere tijd een warm nest nodig hebben: iemand die hen helpt er weer bovenop te komen, om een moment van moeilijkheden te overwinnen. Niet alleen een kamer en wat eten, maar ook iemand die hen kan begeleiden om hun leven weer op de rails te krijgen. 

Iedereen is welkom, ongeacht afkomst, leeftijd of religie. De enige vereiste: het vermogen en het verlangen om ruimte en tijd met anderen te delen. De meeste mensen die worden opgevangen zijn niet in staat om zelf in hun kosten bij te dragen, daarom zijn alle giften van particulieren, bedrijven of verenigingen welkom.

● Stichting Paus Johannes XXIII
Sinds 1968 is de stichting in veertig landen aanwezig om mensen met sociale, economische en gezondheidsproblemen op te vangen en te helpen. De Stichting Paus Johannes XXIII is in Nederland erkend als ANBI en steunt Pierpaolo en Andrea en het project Casa Laetitia. 

● Huis Laetitia ook in Togo
Pierpaolo bezocht in september het familiehuis van Stichting Paus Johannes XXIII in Afagnan (Togo). Sinds 2018 vangen Charles en Orthense mensen op die uit de gevangenissen van Aneho (500 gedetineerden) en Vogan (200 gedetineerden) komen om hen een kans te geven om te studeren, te werken en een betere toekomst zonder criminaliteit op te bouwen. 

Pierpaolo bezocht de gevangenissen en zag met eigen ogen hoe hard het leven is in gevangenissen waar mensen op weinig vierkante meter worden gepropt zonder drinkwater en elektriciteit.
Naast de ontvangst van degenen die de gevangenis verlaten, organiseren Charles en Orthense met een groep van twintig vrijwilligers bezoeken om gevangenen te ontmoeten, medicijnen en voedsel te brengen en de kosten van de medische kliniek te ondersteunen. De kosten van de gevangenisbezoeken bedragen 3.500 euro per jaar om rijst, olie en medicijnen te kopen (6 keer per jaar), het medisch personeel te betalen en de kosten van de wekelijkse bezoeken te dekken.

De economische situatie in Togo is dramatisch en het familiehuis probeert zichzelf zo goed mogelijk te onderhouden: groenten uit de tuin, een paar boerderijdieren en de productie van houten voorwerpen die je in de kraam kunt vinden. Deze objecten zijn gemaakt door Charles met de vrijwilligers en de mensen van het tehuis. U kunt ze kopen in de wetenschap dat de hele opbrengst gaat naar de maandelijkse kosten van het huis (70 euro per maand), bezoeken aan de gevangenis en bijdragen aan de opleiding van de kinderen van de vrijwilligers (1000 euro per jaar). 

● Uw bijdrage is zeer welkom...
U kunt uw bijdrage op deze bankrekening overmaken: NL80 RABO 01 62 17 58 25 t.n.v. Associazione Comunita Papa Giovanni XXIII bestemming Togo. Bij voorbaat dank namens Charles, Orthense en alle gesteunde mensen. Zie voor een impressie het fotoalbum en klik op deze link.

Meer informatie:


Diaken Pierpaolo (3e van links) met vrijwilligers van het huis Togo