Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Laat je inspireren: Geloven NU 2022

30-10-2022

● Overweging voor de eenendertigste zondag door het jaar, zondag 30 oktober 2022 

● Eenendertigste zondag door het jaar: Redden. 
Het verhaal dat vanuit de Schriften tot ons komt, is een boodschap van gered worden. Daarvóór is er iets misgegaan. Je bent over een grens gegaan, je hebt als gemeenschap verkeerde stappen gezet, je bent door natuurrampen overvallen…. en ga zo maar door. Iedere keer wordt er verteld van een God die redt. Dat is trouwens ook de vertaling van de naam Jezus: God redt. Hij laat dit zien tijdens zijn wonen onder ons. Iedere keer weer wordt iemand ‘gezien’ en bij de hand genomen. Ook vandaag.

● Allerheiligen en Allerzielen: Zalig jij.
Deze twee dagen zijn eigenlijk één gedenken van de mensen die ons zijn voorgegaan en ons leven hebben gegeven. Bekenden en onbekenden, mensen die behoren tot de herinneringsschat van de mensheid ( de heiligen) en mensen die tot onze families behoren ( onze overledenen) . Allen eren wij op deze twee dagen. Het zijn gezegende mensen, dat wil zeggen dat wij ze in verbinding brengen met God en dat zij ook ons met Hem verbinden. Allen, zij en wij, behoren tot dat Nieuwe verbond dat ons door Jezus is aangezegd. Dat Hij heeft gebracht onder ons. 

● Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van de eenendertigste zondag door het jaar 30 oktober 2022

De bespreking van de lezingen en het Evangelie zijn digitaal. 
Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links. Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. 

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen en klik op deze link en luister en kijk naar de presentatie. 
● Voor de presentatie van het Evangelie klikt u op deze link. 
● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem. Klik op deze link.

● Teksten van lezingen en het Evangelie van deze week

De teksten van beide lezingen en het Evangelie van deze week zijn in de bijlage te vinden. Klik op deze bijlage en lees deze eens rustig door...

Meer informatie: