Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Video-serie over St.-Maarten

10-11-2022

Het grote verhaal van Sint-Maarten

Het Geheim van Sint Maarten
In deze familieserie lijken de kinderen van Martinushoven besmet met een gek virus. Aangemoedigd door een geheimzinnige Romeinse soldaat willen ze op 11 november hun merkkleding ruilen of weggeven in plaats van het vragen om snoep. Hun ouders zijn in alle staten en bevelen onmiddellijke opsluiting van hun kinderen. Hoe loopt dit af?

Heeft u al eens gehoord van Sint-Maarten? Een bekende heilige. Zijn feestdag vieren we op 11 november. Sint-Maarten, Martinus, was een Romeins soldaat. De Romeinen stonden niet zo bekend om hun vriendelijkheid. Toen een arme jonge bedelaar Martinus om een aalmoes vroeg, had de bedelaar dan ook niet verwacht dat Martinus zijn mantel doorsneed en de helft aan hem gaf. Later verscheen Jezus in de droom van Martinus. De bedelaar met wie Martinus medelijden had en met wie hij zijn mantel deelde, was Jezus zelf.

De stichting Het Grote Verhaal heeft een video-serie over Sint-Maarten gemaakt. Een spannende serie bestaande uit meerdere afleveringen die zeker het kijken waard zijn! Het verhaal speelt zich af in de huidige tijd, maar neemt je mee naar het leven van Sint Maarten.

De serie is leuk voor jong én oud en is gratis te volgen. Heerlijk met de kinderen op de bank in deze donker wordende dagen. Klik op DEZE LINK om direct naar de website te gaan.

Meer informatie: