Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Nieuwjaarsviering blij ontvangen

15-01-2023

Welkom! Schuif lekker aan!

Vandaag vond de parochie brede Nieuwjaarsviering plaats in de Sint-Petrusbasiliek te Boxtel. De opkomst was wat aan de magere kant, maar de stemming en vreugde daarentegen zat er goed in. Ook bij het naborrelen in het Pastoraal Centrum zat de sfeer er goed in. Er kan met recht gezegd worden: het nieuwe jaar is vreugdevol ingeluid en smaakt naar meer.

Vanuit alle vier de kerkdorpen, Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde, kwamen mensen bijeen om vandaag, zondag 15 januari, samen het Nieuwe Jaar te vieren. Vieren in de Eucharistie in de Sint-Petrusbasiliek en vieren in het Pastoraal Centrum onder genot van een hapje en een drankje. Een dubbele maaltijd die verbondenheid, gezelligheid en mooie ontmoetingen met zich meebracht. 

De heilige Mis was er een met drie heren, zoals dat zo mooi gezegd wordt. De voorgangers waren pastoor Geertjan van Rossem, kapelaan Marshal Stanislaus en pater Leo van der Klaauw, onze eigen “priester-drie-eenheid”. Samen met het Sint-Petruskoor gaf deze drie-eenheid kleur en klank aan de Nieuwjaarsviering. 
Ook het gilde zou vandaag aanwezig zijn. Echter een van hun gildebroeders is deze week overleden. En uit respect en eerbetoon voor hem is gekozen niet bij de Nieuwjaarsviering acte de présence te geven. Waarvoor alle begrip en medeleven uiteraard. Het gilde zal volgende week zondag, 22 januari, de Hoogmis van 10.30 uur van gilde-eer voorzien.

“We hoeven het jaar niet alleen binnen te gaan,” zo sprak pastoor Geertjan in de Viering. “Met Jezus Christus. Hij is met ieder van ons bezig in ons eigen hart. En door zijn heilige Geest zijn we met Hem en met elkaar verbonden.” Dat geeft een mens goede moed, hoop en vertrouwen, zo samen op weg te zijn.
“Oud en Nieuw… Het biedt mogelijkheden: opnieuw mogen beginnen, niet blijven steken in het verleden, openstaan voor nieuwe kansen. In de Kerk heeft Oud en Nieuw ook een diepere betekenis: Jezus neemt het slechte, het oude, de zonden, van ons weg en geeft het goede, het nieuwe, nieuw Leven, Licht en Redding aan ons. Een goede Boodschap. Die we niet alleen met Oud op Nieuw kunnen vieren, maar iedere dag.” 
Een boodschap die we als christenen ook aan elkaar en anderen kunnen doorgeven, de wijde wereld in. Bijvoorbeeld met de Alpha cursus volgen of promoten. Klik hier voor het filmpje dat ons eigen Alphateam met hulp van Alphadeelnemers gemaakt heeft.

Na afloop van de viering sprak vicevoorzitter Jos Polman, namens het kerkbestuur, zijn dank uit voor alle goede en prachtige vrijwilligersinzet in de parochie. Jos roemde de waarde en betekenis van de vele vrijwilligers die onze parochie rijk is en het vele werk dat we samen verzetten. Het mooie dat er uit voortkomt en kwam. Iedereen is welkom. En iedereen hoort erbij. “Het is een keuze om je ergens voor in te zetten.” En ieders inzet, betrokkenheid en onderlinge verbondenheid is in 2023 dan ook weer van harte gewenst en toegewenst.

In het Pastoraal Centrum aangekomen werd een ieder hartelijk ontvangen met koffie, thee, frisdrank, een wijntje en heerlijke versnaperingen. Verschillende mensen waren al vroeg druk in de weer om een en ander voor te bereiden. 
Na de maaltijd rondom de tafel ging hier een enthousiast samenzijn verder rondom meerdere tafels. Gezellig bijpraten met mensen die je al even niet gezien hebt, nieuwe mensen ontmoeten of verder kletsen met mensen die je frequenter tegenkomt. Het kon allemaal. Voor alles en iedereen was er ruimte. 

Een lach, warm drankje, klinkende glazen… Het jaar werd vandaag onder vele welgemeende nieuwjaarswensen gezegend en vrolijk ingeluid voortgezet. Klik hier voor een foto-impressie. Ook voor dit nieuwe jaar 2023 geldt weer: 

EEN ZALIG NIEUWJAAR IEDEREEN!

Welkom. Schuif lekker aan!
We hopen u nog vaak te ontmoeten.

Meer informatie:


Sfeervolle parochiebrede Nieuwjaarsviering op 15 januari 2023