Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Actie Kerkbalans 2023

18-01-2023

Ik ga voor meer en doe mee

Onze Heilig Hartparochie bruist weer van activiteiten en heel veel parochianen vinden na de coronajaren weer de weg naar de kerk. Beter gezegd de weg naar de parochieactiviteiten waarvan er veel in de kerken plaatsvinden. De vieringen zijn als vanouds opgepakt en elk weekend worden er twee rechtstreeks vanuit de Sint-Petrusbasiliek via YouTube uitgezonden. Vanuit de Sint Jans Onthoofdingkerk van Liempde wordt de zondagse hoogmis elke week via Omroep Dommelland uitgezonden. 

In de vier parochiekerken worden mooie en aantrekkelijke vieringen georganiseerd: gezinsvieringen, plechtige hoogmissen, Eerste Heilige Communievieringen, Vormselvieringen en veel andere. Zeker noemen we ook de kerkelijke afscheidsvieringen die nagenoeg geheel naar eigen wens binnen de ruimere kerkelijke regels kunnen worden vormgegeven. Deze en alle andere diensten kunnen ook worden opgenomen en rechtstreeks gestreamd. Wij gaan ervoor en dit keer onder het motto: ‘Ik ga voor meer en doe mee…’ 

In het Pastoraal centrum in Boxtel worden door pastoor Geertjan van Rossem ook veel aantrekkelijke activiteiten voor alle parochianen georganiseerd. Mede geïnspireerd door de synode: ‘het samen op weg gaan’, ingezet door de paus en bisschoppen. Van onderop, vanuit de basis willen we als parochie onze kerk weer vorm gaan geven. Zo organiseert de pastoor cursussen als ‘Catholicism’, Bijbellezingen en het project ‘Ik ga voor meer’. Maar zo zijn er dit werkjaar ook een tiental familiedagen ingepland en staan we op de markt en laten we ons zien. 

Zo werken we aan een bloeiende kerkgemeenschap waaraan iedereen kan deelnemen ‘Wij gaan voor meer en doen mee’. Zie ook de onderstaande affiche waarop heel veel activiteiten van de parochie zijn vermeld. Deze krijgt u ook door onze vrijwilligers in de week van 20 tot en met 25 januari thuisbezorgd, samen met een brief. 

Al deze pastorale activiteiten en de inzet van vrijwilligers kosten energie maar ook geld. Daarvoor hebben we hulp en steun nodig ook onder het motto ‘Ik ga voor meer en doe mee’. U kunt vrijwilliger worden en daadwerkelijk meehelpen en/of een financiële bijdrage geven. Daarom vragen wij u om ons met een vast bedrag per maand of jaar te steunen. Ook kleine bedragen zijn van harte welkom. Dankzij uw bijdrage kunnen wij ons werk blijven doen en ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. U kunt uw bijdrage overmaken naar de bankrekening van uw eigen kerkdorp. Dit staat op de eerdere vermelde brief. 

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw hopelijk gulle gaven! Met uw bijdrage kan de parochie weer goed vooruit. Wij doen ons best om zo zuinig mogelijk met de centen om te gaan. Mocht u vragen hebben over deze Actie Kerkbalans, neem dan contact op met het secretariaat. U kunt ook de website van de parochie bezoeken en dan naar het item ‘Ik heb een vraag!’ doorklikken.