Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Alpha, schuif lekker aan

16-02-2023

Alpha staat voor gezelligheid, ontmoeting en verdieping

De Alpha-cursus is gestart en al meerdere bijeenkomsten hebben plaats gevonden in het Pastoraal Centrum in Boxtel. Gezellige, inspirerende ontmoetingen waarbij vrolijkheid, serieusheid, verdieping, een maaltijd en persoonlijke verhalen hand in hand gaan. Hieronder een klein verslagje van de laatste Alpha-bijeenkomst.

Vorige week donderdag, 16 februari, was het thema van de bijeenkomst "Hoe kun je geloven". We hebben stil gestaan bij God. Kun je een relatie met God hebben? Heb jij een relatie met God? En hoe ziet die eruit. Voel je je er tevreden mee of zou je het graag anders zien? Door middel van een tekening met allerlei poppetjes in en rondom een zwembad, zijn we op zoek gegaan welke relatie wijzelf met God hebben of ervaren. Of niet. Want dat kan ook. De grappige en herkenbare poppetjes nodigde de deelnemers uit om over zichzelf te delen. Zoals iedere Alpha: gaf het weer  bijzondere, openhartige en warme ontmoetingen. 

Vooraf aan deze deelgroepen hadden we een heerlijke pizzamaaltijd. Met sponsoring van restaurant Heliopolis uit Boxtel. (Waarvoor onze hartelijke dank!) Gevolgd door een mooie presentatie en uiteenzetting over het thema "Hoe kun je geloven" door pastoor Geertjan. 

Heerlijke voeding voor de maag en de geest dus. Met volle buik, gezellige ontmoetingen aan tafel en geïnspireerd door die heldere uitleg rondom geloven, zijn we de deelgroepen ingegaan. Met ruomte voor ieders persoonlijke verhaal en belevingen. Dat is zo mooi aan Alpha: je mag er zijn zoals je bent en dat is helemaal prima.

Aan het einde van de avond klonk al snel door verschillende deelnemers: "Dit was weer zo'n mooie en fijne bijeenkomst. Ik vind het zo fijn dat ik toch voor Alpha gekozen heb. Ik zou dit niet willen missen. Zo hartelijk. Zo fijn om te delen in geloof en ook om elkaars verhalen te horen. Heel bijzonder dit. Ik zie nu al uit naar volgende week! Dank jullie wel."

Die "volgende week" is vanavond, donderdag 22 februari. Met als thema van deze Alpha-bijeenkomst: Bidden, waarom en hoe. Het belooft weer een boeiende avond te worden waar met plezier op teruggekeken kan worden. 

Alpha, dat smaakt naar meer!


Pizza bij de Alpha-avond, met dank aan Heliopolis voor stukje sponsoring