Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Uw hulp gevraagd

03-03-2023

Kids Rainbow Association vraagt uw hulp

Het Rainbow Centrum biedt onderwijs aan 110 vluchtelingenkinderen (6 tot 13 jaar) in Turkije en steun aan hun families. Voor de aardbeving kregen al deze kinderen 3 lessen in de ochtend en 3 in de middag. Daarnaast verzorgde het team onder andere voorlichting aan gezinnen, taalondersteuning en psychologische ondersteuning. https://www.kidsrainbow.org

Sinds de aardbeving is het Rainbow Centrum een referentiepunt voor veel migranten (o.a. Syriërs, Irakezen, Afghanen) die hun huis, baan en familie zijn kwijtgeraakt. Veel van deze mensen slapen in tenten of buiten. Het centrum geeft  informatie over waar ze hulp kunnen vinden. Inmiddels heeft het centrum gezorgd voor meer dan 1000 warme maaltijden, dekens en warme winterkleding voor meer dan 300 gezinnen.
 
We proberen de mensen een zo normaal mogelijk leven te bieden, met de stabiliteit die ze nu zo hard nodig hebben. Hierom zijn we inmiddels gestart met recreatieve bezigheden in het park waar we onder andere yoga bieden om stress te verlagen.

We willen deze activiteiten uitbreiden met hulp van vier kinderpsychologen (experts in veiligheid en post-traumatisch stress disorder (PTSD). We werkten al langer met hen en hopen dit nu uit te breiden. We creëren twee supportprogramma’s, een voor kinderen en een voor hun ouders.

De mensen zijn bang om terug te keren naar hun huizen, ook al zijn deze soms inmiddels weer toegankelijk verklaard. Veel anderen zijn hun huis kwijt. Al deze mensen verblijven nu bij elkaar op straat. 
Met uw hulp hopen wij een veilige thuisbasis te kunnen bieden. Om de komende zes maanden de activiteiten, psychologen en maaltijden te kunnen verzorgen hebben we € 15.000 nodig. Helpt u ons??