Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Stichting Kerkconcerten Boxtel

25-04-2023

Geniet u ook zo van orgelconcerten?

Stichting Kerkconcerten Boxtel is de organisator van diverse orgelconcerten in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Draagt u de stichting een warm hart toe? zij zijn op zoek naar sponsoren.

Ongetwijfeld zult u wel eens gehoord hebben van de Stichting Kerkconcerten Boxtel (SKB). Onze stichting organiseert al sinds 1965 (orgel)concerten in de Sint-Petrusbasiliek. 

Het monumentale Smitsorgel (1842) in deze basiliek staat hierbij centraal en professionele organisten uit binnen- en buitenland komen graag naar Boxtel om op het grote orgel van de basiliek een concert te verzorgen. Omdat de SKB het belangrijk vindt een podium te bieden aan jong talent, nodigen wij elk seizoen een veelbelovend organist, kort voor de afronding van de conservatoriumstudie, uit om te concerteren. 

Naast het Smitsorgel wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van de andere aanwezige instrumenten: het koororgel en de twee Franse drukwindharmoniums. Bij gelegenheid zijn ook vocale solisten en instrumentalisten te beluisteren tijdens de concerten om het publiek zoveel mogelijk variatie te kunnen aanbieden. 

Om de verrichtingen van de organist en registranten tijdens een concert op het Smitsorgel voor het publiek zichtbaar te maken, maakt de SKB gebruik van een videoscherm. 

Om in de nabije toekomst het organiseren van bovengenoemde concerten te continueren is de SKB op zoek naar financiële ondersteuning. Draagt u orgelconcerten een warm hart toe en wilt u de SKB graag sponsoren? In het bijgevoegde document kunt u lezen op welke manieren u kunt sponsoren.

Uw ondersteuning is van harte welkom. En natuurlijk bent u ook van harte uitgenodigd bij de orgelconcerten in onze prachtige monumentale Sint-Petrusbasiliek in Boxtel.
Graag tot ziens.

Meer informatie:


Het monumentale Smitsorgel in de Sint-Petrusbasiliek te Boxtel