Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Afscheidsvieringen kapelaan Marshal

15-08-2023

Op zondag 27 augustus staat de parochie stil bij het vertrek van kapelaan Marshal Stanislaus

Op zondag 27 augustus a.s. neemt de Heilig Hartparochie afscheid van kapelaan Marshal Stanislaus. Dit afscheid vindt tijdens twee vieringen plaats: om 09.00 uur tijdens en na een H. Mis in de Sint Jans Onthoofdingkerk in Liempde en om 11.00 uur tijdens en na een H. Mis in de Sint-Petrusbasiliek van Boxtel. Ook in Liempde omdat deze geloofsgemeenschap binnen de taakverdeling van het Pastoraal team in het bijzonder aan Marshal was toebedeeld. Daarna in Boxtel in de ‘hoofdkerk’ van de parochie. Eerder, op zaterdag 19 augustus, neemt de kapelaan ook persoonlijk afscheid in de geloofsgemeenschap Esch, tijdens en na de H. Mis van 18.30 uur in de Sint-Willibrorduskerk. Na afloop is er een afscheidsreceptie met koffiedrinken in de kerk (Esch), in dienstencentrum Kloosterhof (Liempde) en in het Pastoraal Centrum (Boxtel). Voor alle drie de afscheidsvieringen zijn alle parochianen van harte uitgenodigd.

Per 1 september 2023 heeft bisschop Mgr. Gerard de Korte aan kapelaan Marshal Stanislaus eervol ontslag verleend. Hij keert terug naar zijn broedercongregatie en zijn familie in zijn moederland India. De bisschop hoopt dat Marshal daar, herenigd met zijn medebroeders en familie, goede mogelijkheden aantreft om zich in zijn priester-zijn verder te ontplooien.

Kapelaan Marshal Stanislaus werd op 13 september 2019 door bisschop De Korte als kapelaan van de Heilig Hartparochie benoemd. Hij vulde de vacant geworden functie in na het vertrek van kapelaan Geoffrey de Jong en kreeg evenals zijn voorganger de geloofsgemeenschap Liempde als speciaal taakgebied toebedeeld. Zijn inzet als priester rouleerde, net als die van pastoor Geertjan van Rossem. Zo ging hij eucharistievieringen voor in Boxtel, Esch en Liempde. Al snel was hij onder de parochianen een bekend persoon. Mijn zijn aanstekelijke ‘Goedemorgen allemaal’ en zijn afscheidszin ‘Een fijne zondag allemaal, houdoe…’ raakte hij veel parochianen.   

Het Bestuur en het Pastoraal team van de parochie zijn evenals de bisschop erkentelijk voor het goede werk dat kapelaan Marshal met zijn pastorale inzet gedurende de afgelopen vier jaren voor het Bossche bisdom en in het bijzonder voor onze Heilig Hartparochie met toewijding heeft verricht. Aan dat verblijf komt een einde en Marshal gaat ons verlaten.   

In de drie kerken (Esch op 19 augustus en Liempde en Boxtel op 27 augustus) waarin de afscheidsvieringen plaatsvinden worden thans voorbereidingen getroffen. We streven naar fijne en goed verzorgde vieringen waarvoor ook de contactgroepen van de geloofsgemeenschappen zijn ingeschakeld en hun beste beentje voor zullen zetten. Genoeg zang en muziek, enkele toespraken, veel bloemen en lekker en gezellig nabuurten onder het genot van koffie en/of thee. De viering in Liempde begint eenmalig om 09.00 uur en wordt rechtsreeks via Omroep Dommelland uitgezonden. De laatste viering in de Sint-Petrusbasiliek van 11.00 uur wordt rechtstreeks via het YouTubekanaal van de parochie gestreamd.  

Tot slot. We danken kapelaan Marshal Stanislaus bij voorbaat voor alles wat hij voor onze parochie heeft gedaan en betekend en wensen hem veel succes én sterkte binnen zijn broedercongregatie in India. Wij zullen hem op een zekere manier missen en zullen het contact levend houden. Marshal, op onze Brabantse wijze zeggen wij ook graag: ‘Houdoe en bedankt…!'


Scheidend kapelaan Marshal Stanislaus