Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Presentatie pater John

06-09-2023

In het weekend van 9 en 10 september wordt pater John Varikuti gepresenteerd

Pater John Varikuti vult het Pastoraal team van onze Heilig Hartparochie weer aan na het vertrek van kapelaan Marshal. Pater John komt ook uit India en was tot nu toe werkzaam in de Sint-Willibrordusparochie in Aalst-Waalre. Daar was hij vijf jaar een graag geziene en gerespecteerde priester gezien het indrukwekkend afscheid dat hem ten deel viel op zondag 3 september jl. Een delegatie van het bestuur was in de gelegenheid daarbij aanwezig te zijn en maakte daarmee deel uit van de feestelijke eucharistieviering.  

A.s. zaterdag 9 en zondag 10 september wordt pater John kort in onze parochie gepresenteerd. Dat gebeurt in drie H. Missen. Hij zal dan concelebreren, door pastoor Geertjan worden voorgesteld en pater John zal dan ook iets over zichzelf en zijn achtergrond vertellen. Na afloop van enkele vieringen is er gelegenheid om met hem persoonlijk kennis te maken. 

De presentatie is als volgt georganiseerd:

  • Op zaterdagavond 9 september om 18.30 uur gaat pater John met pastoor Geertjan voor in de eucharistieviering in Esch. De zang wordt verzorgd door het Gelegenheidskoor met muzikale begeleiding op het orgel door Cis van den Heuvel. Na afloop kunnen de parochianen kennismaken met pater John en is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.
  • Op zondagmorgen 10 september om 09.30 uur gaat pater John met pastoor Geertjan voor in de Hoogmis in Liempde. De gezangen worden verzorgd door het RK Kerkkoor Cantate Domino met op het orgel Marie-José Heijnen. Na afloop gaan de beide priesters meteen door naar Boxtel voor het verzorgen van de Hoogmis. De kerkbezoekers van Liempde kunnen na de Hoogmis van 17 september (!) informeel met pater John kennismaken en uitgebreid op zondag 24 september tijdens het maandelijkse koffiedrinken. Op zondag 24 september kent de tijd geen grenzen.
  • Op zondagmorgen 10 september om 10.30 uur (of iets later) gaat pater John met pastoor Geertjan voor in de Hoogmis in Boxtel. De gezangen worden door het Sint-Petruskoor verzorgd met orgelbegeleiding door Tommy van Doorn. Na afloop is er gelegenheid tot een nadere kennismaking met pater John en koffiedrinken in het Pastoraal Centrum. 
Pater John Varikuti woont sinds vandaag, woensdag 6 september in het pastoraal Centrum van Boxtel. Daar heeft hij zich al goed genesteld, zij het met enige handicaps want er moet hier en daar nog wat gebeuren. Hij draait vanaf dag één mee in het Pastoraal team dat nu dus weer uit vier personen bestaat: pastoor Geertjan van Rossem, pater John Varikuti, diaken Pierpaolo Flesia en diaken Pieter Schevers. We hebben één priester assistent namelijk pater Leo van der Klaauw. 

In de komende weken worden de taken verder verdeeld, worden nieuwe missenschema’s opgesteld en worden priesters en diakens ingedeeld. 

We heten u graag welkom in een van de drie óf alle kerken om pater John Varikuti te verwelkomen en met hem kennis te maken. Maar vooral ook om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie.


Vicevoorzitter Jos Polman en pater John Varikuti