Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Verbonden met paus en Rome

27-09-2023

Den Bosch en Rome biddend verbonden op 30 september 2023

Altijd eens met Rome en paus Franciscus verbonden willen zijn? Mis deze Taizéviering op de vooravond van desynode dan niet.

Paus Franciscus nodigt jonge christenen van alle kerkelijke achtergronden uit om 30 september op het Sint-Pietersplein in Rome te bidden voor de toekomst van de Kerk. Deze samenkomst van Gods volk, ‘Together’, wordt georganiseerd door de gemeenschap van Taizé en vindt plaats aan de vooravond van de synode. 
In de Sint-Janskathedraal in Den Bosch is tegelijkertijd, om 17.00 uur, een gebedsviering om samen te bidden met de jongeren op het Sint-Pietersplein.

Het gebed van de jongeren en paus Franciscus gaat vooraf aan de synode die later die week van start gaat in Rome. De synode staat in het teken van de vernieuwing van de kerk. Deze vernieuwing heet ‘synodaliteit’. Daarmee bedoelt de Katholieke Kerk dat iedere gelovige medeverantwoordelijkheid draagt in de kerk door actieve inbreng en inspraak. 

Dat vraagt om een nieuwe cultuur waarin men luistert naar elkaar, waarbij ieders stem gehoord en meegewogen wordt. Paus Franciscus benadrukt met deze gebedsviering het belang van de stem en het gebed van jonge mensen en van alle kerken.

Be there! Zaterdag 30 september om 17.00 uur in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch! En ontmoet duizenden jongeren (digitaal) van over de hele wereld verbonden met Rome met de paus zelf!