Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Wereldmissiemaand 2023: Libanon

13-10-2023

Op 22 oktober is het Missiezondag: Geef voor de christenen in Libanon

De christenen in Libanon hebben een hart dat brandt van naastenliefde en van de missie daar te zijn waar mensen in moeilijkheden zijn. Zij verlaten het land niet, zij blijven, om een bron van hoop te zijn.

Het land van de ceders
Libanon is de laatste jaren in een ongekende crisis beland. De Libanese munteenheid heeft 98 procent van haar waarde verloren. Een groot deel van de middenklasse kwam onder de armoedegrens terecht. De staat is nog slechts een façade, overal is corruptie. Dagelijks verlaten mensen het land. Libanon vangt veel Syrische vluchtelingen op. De explosie in de haven van Beiroet in 2020 was de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen.

Drama’s en wonderen
Na de enorme explosie, waarbij meer dan 200 mensen omkomen, willen de parochianen van de parochie St.-Maroun helpen. Van de overheid is niets te verwachten. De pastoor van de parochie, Richard Abi Saleh, komt met het initiatief ‘drames et miracles’ (drama’s en wonderen): “We gaan op bezoek bij de mensen, luisteren naar hun angsten. We zijn er. We bidden met hen. We huilen en lachen met hen.” Danielle Aramouni, een van de vele vrijwilligers in de parochie, zegt het kernachtig: “Voor mij is mijn werk geen baan, het is een missie. Als je mensen ziet die hulp nodig hebben, ga je naar ze toe en helpt.”

Met brandend hart
Op Missiezondag 22 oktober wordt over de hele wereld in de katholieke Kerk gecollecteerd voor het pastorale werk van parochies in Afrika en Azië. Missio Wereldmissiemaand.

Missio is geheel afhankelijk van vrijwillige bijdragen van parochies en donateurs en ontvangt geen subsidie van de overheid.
Geef aan MISSIO Pauselijke Missiewerken in de collecte op Missiezondag 22 oktober of stort uw bijdrage op NL65 INGB 0000 0015 66, t.n.v. MISSIO Wereldmissiemaand. Of stop uw bijdragen in de collectebussen in de kerken...

Meer informatie:


Drama's en wonderen