Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Tweetal orgelconcerten

10-02-2024

Orgelconcerten van Leendert Verduijn en Minne Veldman op zaterdag 9 maart a.s. in de basiliek

Op zaterdag 9 maart 2024 zullen Leendert Verduijn en Minne Veldman een orgelconcert verzorgen in Sint-Petrusbasiliek te Boxtel op het prachtige Smits-orgel. Het middagconcert begint om 16.00 uur en wordt door Leendert Verduijn verzorgd. Het avondconcert begint om 20.00 uur en wordt door Minne Veldman gespeeld.

Het beloven twee prachtige concerten te worden, waarin de klanken van het orgel op verschillende manieren ten gehore gebracht zal worden. De ticketprijs aan de deur is € 12,50, online kunt u de tickets kopen met korting. Hiervoor kunt gaan naar de volgende website: https://scmaf.nl/evenementen/ 

Leendert Verduijn is een zeer talentvolle organist. Hij heeft met goed gevolg de Bachelor of Music voor orgel, de Bachelor of Education, de Master of Music voor orgel en de Master of Music pathway performance (orgel) doorlopen. In 2022 heeft Leendert in 10 weken tijd maar liefst 4 prijzen gewonnen, waaronder de 1e plek bij het International Martini Organ Competition in Groningen. Toch blijft hij zichzelf verder bekwamen en is hij begonnen aan de opleiding Postmaster Konzertexamen aan de Hochschule für Musik Saarbrücken bij Vincent Dubois.

Minne Veldman, opgeleid aan het conservatorium in Zwolle, is een veel gevraagd concertorganist die zo’n 50 orgelconcerten per jaar geeft in binnen en buitenland. Van zijn orgelspel verschenen 13 solo-CD’s, opgenomen op toonaangevende historische orgels in Nederland. Daarnaast verschenen cd’s met samenzang. Op internet staan honderden video’s van zijn orgelspel, waaronder ruim 75 complete online-orgelconcerten. Ook trad hij op als organist en dirigent in het TV-programma Nederland Zingt van de Evangelische Omroep en gaf hij concerten in Zuid-Afrika, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Hongarije.

U bent van harte welkom op één van de, óf beide concerten. De entreekaarten kunt u aan de kerkdeur kopen of via de website: https://scmaf.nl/evenementen/