Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Een heel groot 'dankjewel'

06-01-2015

Een heel groot 'dankjewel' voor eenieder...

Inderdaad was de viering van zondag heel waardig, indrukwekkend en vol ingehouden emotie. Jullie hebben een lange weg afgelegd om tot deze slotviering te komen.

Het feit dat er zoveel mensen aanwezig waren houdt in dat jullie de parochianen gedurende vele maanden heel intens en open hebben betrokken bij het besluit om de Heilig Hartkerk te moeten onttrekken aan de eredienst.
De kerk was buitengewoon stemmig versierd. Het zingen van de koren verliep harmonisch en afwisselend. Prachtig dat de mensen in de kerk zo vaak konden meezingen. Alles was perfect in orde.

Jouw woorden, Jacques, waren heel goed gekozen. Goed verstaanbaar, inhoudsvol en prima afgestemd op wat de vele aanwezigen in dat uur doormaakten. Een heel groot ‘dankjewel’!

De laatste viering in de Heilig Hartkerk op zondag 4 januari was heel waardig, indrukwekkend en vol ingehouden emotie. Jullie mogen het applaus op het einde van deze dienst zien als een 'dank je wel' naar jullie allen toe.
Het is volgens mij een bewijs dat zij verdrietig waren om het feit van de beëindiging van de vieringen in de Heilig Hartkerk maar ook een bewijs dat zij allen een goed gevoel hadden over de manier waarop jullie dit droevig gebeuren hebben vormgegeven en hen (= de parochianen) steeds daarbij hebben betrokken...

Ik wil jullie allen een hartelijk en welgemeend compliment maken voor jullie inzet en fijngevoeligheid naar de parochianen toe. PASTORAAL HEBBEN JULLIE ALLEN OP EEN HOOGWAARDIGE MANIER EEN PIJNLIJK PROCES UITGEVOERD EN DAARBIJ DE GEVOELENS VAN PAROCHIANEN RECHT GEDAAN.

De aanwezigen voelen zich helemaal niet in de steek gelaten. Integendeel zij voelen zich begrepen, gewaardeerd, en bemoedigd. Het slotlied was heel treffend:

Wij hebben voor elkaar gebeden
dat ons geloof niet bezwijkt.
De deuren van de kerk gaan dicht
maar de harten van de aanwezigen gaan open omdat zij een biddende gemeenschap willen blijven.
Dat is wat jullie hebben bereikt.
God lof.

Vrede en alle goeds van Hans de Visser

Zie voor een fotoreportage: Kerkdorp Boxtel, 'Fotoalbums',  'Gebeurtenissen 2015'.


Overzicht van de laatste sfeervolle eucharistieviering in de H. Hartkerk